Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» η διαχείριση της μισθοδοσίας των συνεργατών της – Νέες πληροφορίες για την έρευνα

Έφεση κατά του αιτήματος της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας της κατέθεσε η Εύα Καϊλή. Η άρση ασυλίας αφορά έρευνα για πιθανές ατασθαλίες στους μισθούς των συνεργατών της.

Εύα Καϊλή: Οι επικοινωνίες μέσα από την φυλακή με την αδελφή της – Το USB και ο «ανώριμος» Τζιόρτζι

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, η συγκεκριμένη έρευνα αφορά υποψίες για ενδεχόμενη απάτη στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 270.000 ευρώ. Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική υπόθεση, από το Qatar Gate.

Η έρευνα αφορά τέσσερις βοηθούς της κ. Καϊλή, αλλά στο επίκεντρο βρίσκονται οι συναλλαγές με μία από τις βοηθούς της, η οποία, δήλωνε ότι βρισκόταν και εργαζόταν στις Βρυξέλλες, από το 2015 ως το 2017, και είχε αμοιβή 6656 ευρώ. Για το διάστημα 2017 – 2019, η ίδια συνεργάτης δήλωνε επίσης ότι εργαζόταν στις Βρυξέλλες και έπαιρνε αμοιβή 7020 ευρώ. Ωστόσο στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η συγκεκριμένη βοηθός εργαζόταν από την Ελλάδα, με μισθό 1100-1500 ευρώ.

Qatar Gate: Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή – «Πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ»

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, η έρευνα εστιάζει κατά πόσον η διαφορά στις απολαβές της συγκεκριμένης εργαζόμενης κατέληγε στους λογαριασμούς της κ. Καϊλή και του πατέρα της. Με βάση αυτές τις υποψίες οι ευρωπαϊκές αρχές ερευνούν για ένα ποσό της τάξης των 226.000 ευρώ.

Για τους άλλους τρεις βοηθούς η έρευνα αφορά σε συμμετοχές στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο και σε ταξιδιωτικά έξοδα που φέρεται να εισέπραξαν, χωρίς όμως να ταξιδέψουν. Ένας από τους τρεις δηλώθηκε ότι βρέθηκε στο Στρασβούργο 27 φορές, χωρίς να έχει πάει. Ένας άλλος φέρεται να ταξίδεψε 14 και ο τρίτος 45 φορές. Αυτά τα έξοδα φτάνουν το ποσό των 43.900 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή.

Εύα Καϊλή: Τα πρώτα λόγια για την αποφυλάκιση Τζιόρτζι – Για «επιλεκτική διαρροή της δικογραφίας» μιλά ο Δημητρακόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ