Χόλιγουντ: Χιόνι, κεραυνοί και πλημμύρες – Σπάνια φαινόμενα και ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας

Νιφάδες χιονιού πέφτουν στο Λος Άντζελες, ακόμα και γύρω από την εμβληματική επιγραφής του Χόλιγουντ, καθώς μια χειμερινή καταιγίδα περικλείει τη νότια Καλιφόρνια αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο Σαν Φρανσίσκο έσπασε το ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας μετά από 132 χρόνια με την περιοχή να βυθίζεται στους 4 βαθμούς τα ξημερώματα. Δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι στο Golden State πήραν μήνυμα στα κινητά τους που τους προειδοποιούσε για χιονοθύελλα, ανέμους και πλημμύρες. Οι καταιγίδες έχουν βυθίσει στο σκοτάδι ένα εκατομμύριο ακίνητα, ενώ ο κύριος αυτοκινητόδρομος της Δυτικής Ακτής, Interstate 5, έκλεισε εν μέρει νότια των συνόρων του Όρεγκον.

Το Λος Άντζελες – μια πόλη που φημίζεται για τους φοίνικες και τις ηλιόλουστες λεωφόρους της – βρίσκεται υπό την πρώτη προειδοποίηση για χιονοθύελλα εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Την Παρασκευή, οι άνθρωποι στην πόλη θαύμασαν το άγνωστο θέαμα του χιονιού γύρω από την πινακίδα του Χόλιγουντ στο όρος Λι.

Σε άλλες περιοχές στο Λος Αντζελες, σημειώνονται πλημμύρες και πολλά αυτοκίνητα έχουν παγιδευτεί στο Βόρειο Χόλιγουντ, με τις αρχές να προειδοποιούν για εκτεταμένες πλημμύρες σε όλη την γύρω κομητεία. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε ότι «σημαντικές ορεινές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν από το βράδυ της Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου, με σημαντικές επιπτώσεις στα ταξίδια και τις υποδομές. «Πιθανή πτώση δέντρων και ηλεκτρικών γραμμών. Σε χαμηλότερα υψόμετρα ενδέχεται να σημειωθεί σημαντική χιονόπτωση σε περιοχές όπου το χιόνι είναι ασυνήθιστο», ανέφερε η ανακοίνωση της υπηρεσίας, η οποία προειδοποίησε επίσης όσους μπουν στην θάλασσα, σε άλλες περιοχές, στις παγκοσμίου φήμης παραλίες της πολιτείας να προσέχουν για “ισχυρά ρεύματα και ισχυρούς ανέμους».

Μερικοί μετεωρολόγοι γύρω από το Λος Άντζελες προέβλεψαν χιόνι με κεραυνούς, αναφέρουν οι LA Times. Το σπάνιο φαινόμενο – που συνδυάζει κεραυνούς και χιονοθύελλες – συνοδεύει μερικές φορές έντονες χειμερινές καταιγίδες. Άλλα μέρη της Καλιφόρνιας που θα δουν ένα σπάνιο χιόνι περιλαμβάνουν την έρημο Mojave, την κοιλάδα Santa Clarita και την Inland Empire.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ