«Qatar Gate»: Oι χλιδάτες διακοπές του Αντόνιο Παντσέρι – «H γυναίκα του και η κόρη του γνώριζαν για τα δώρα»

Συνεχίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ τις αποκαλύψεις για τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κρατείται για το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου που συνδέεται με το Κατάρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στα έγγραφα της έρευνας των Βέλγων εισαγγελέων γίνεται αναφορά σε διακοπές με κόστος 100.000 ευρώ. Μάλιστα, το ζευγάρι φέρεται να χρησιμοποιούσε την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου ατόμου με το παρατσούκλι «Ο Γίγαντας».

Le Soir: Ελεύθερος ο πατέρας της Εύας Καϊλή – Στη φυλακή ο σύντροφός της

Η La Repubblica αναφέρεται σε πρακτικά της έρευνας των Βέλγων εισαγγελέων, σύμφωνα με τα οποία «ο Παντσέρι βαρύνεται με υποψίες ότι παρενέβη πολιτικά, με πρόσωπα που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου, έναντι χρηματικού αντίτιμου». Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα, «η έρευνα αφορά τα αδικήματα διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματικής δράσης».

Η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι, 67 και 38 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με τους ερευνητές φέρεται να έχουν “πλήρη επίγνωση” των δραστηριοτήτων του υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου. Μάλιστα, η 67χρονη φέρεται να κάνει λόγο για “μεταφορά δώρων” από τα οποία ήταν σίγουρη ότι θα “λάμβανε παροχές”, όπως προκύπτει από τους διαλόγους που έχουν στα χέρια τους οι αρχές από τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

L’ Echo και Le Soir: Συνελήφθη η Εύα Καϊλή – Κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά

Συγκεκριμένα, η La Repubblica σημειώνει ότι βάσει του περιεχομένου τηλεφωνικών παρακολουθήσεων «και οι δυο τους είχαν πλήρη επίγνωση της δράσης του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ακόμη και σε ό,τι αφορά τη μεταφορά και παράδοση δώρων». Mάλιστα στα έγγραφα αναφέρεται και ο όρος “combines” (κομπίνες), παραπέμποντας στις μεθόδους που ο Παντσέρι χρησιμοποιούσε  για να επιτύχει τους στόχους του. Τον συγκεκριμένο όρο χρησιμοποιούσε η σύζυγός του, σύμφωνα με την La Repubblica.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα έγγραφα, το ζεύγος Παντσέρι – Κολεόνι χρησιμοποιούσε πιστωτικές κάρτες και στο όνομα άλλων: συγκεκριμένα ενός μπροστινού. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων το ζευγάρι είχε στο μυαλό του να κάνει «οικογενειακές διακοπές» με κόστος 9.000 ευρώ το άτομο. Χρήματα, που σύμφωνα με τη Μαρία Κολεόνι ήταν «πάρα πολλά», δεδομένου ότι πέρυσι -2021- είχαν ήδη ξοδέψει «100 χιλιάδες ευρώ». Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται και σε δώρα που φέρονται να προήλθαν από πρέσβη του Μαρόκου.

Στη φυλακή η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την έρευνα έχει προκύψει ότι η 67χρονη κάποια στιγμή φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για οφειλή 35.000 ευρώ στον λογαριασμό της και να ζήτησε από τον σύζυγό της να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο, όπου ζούσαν για δέκα χρόνια, όταν ήταν ευρωβουλευτής ο Παντσέρι.

Η Maria Colleoni και η Silvia Panzeri συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στα σπίτια τους, καθώς κατηγορούνται για συνέργεια. Το Εφετείο της Μπρέσια επικύρωσε τη σύλληψη και επέβαλε κατ’ οίκον περιορισμό στις δύο γυναίκες.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο έγινε γνωστό ότι το ιταλικό αριστερό κόμμα «Άρθρο Ένα» έπαυσε προσωρινά από μέλος του, τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica. Το «Άρθρο Ένα» εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και την προσδοκία να μπορέσει ο Παντσέρι «να αποδείξει ότι δεν σχετίζεται με την όλη υπόθεση διαφθοράς που ξέσπασε στις Βρυξέλλες».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ