Τουρκία: Πανικός στην βουλή για σεξουαλική κακοκοποίηση και τρομοκρατία – Πέταξαν πλακάτ και βιβλιάρια στον Σοϊλού

Η ένταση έφτασε στα ύψη την περασμένη νύχτα στην τουρκική βουλή όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε σφοδρή διαμαρτυρία κατά των υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν, τους οποίους κατηγορούν για αδράνεια απέναντι στο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου που έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Τουρκία.

«Το παιδί μίλησε, εσείς τηρήσατε σιγή, αλλά εμείς δεν θα σιωπήσουμε!», «Παραίτηση!», φώναζαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κρατώντας πλακάτ και χτυπώντας τα έδρανα όταν η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Ντέρια Γιανίκ πήρε τον λόγο κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Όταν τον λόγο έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν τα πλακάτ που κρατούσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η υπόθεση της 24χρονης γυναίκας που κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην συζύγου της και των γονέων της, τους οποίους κατηγορεί ότι την ανάγκασαν να παντρευτεί όταν ήταν 6 ετών, έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Τουρκία. Ο πατέρας της γυναίκας είναι ισχυρός αρχηγός μουσουλμανικής αδελφότητας, της οποίας είναι επίσης μέλος ο πρώην σύζυγος .

Η γυναίκα, η οποία πλέον είναι διαζευγμένη, καταγγέλλει ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από την ηλικία των 6 ετών.

Το θύμα κατέθεσε την μήνυση το 2020, αλλά καμία προσαγωγή δεν έχει γίνει έκτοτε.

Ο Τιμούρ Σοϊκάν, ο Τούρκος δημοσιογράφος που αποκάλυψε την υπόθεση δημοσιεύοντας αποσπάσματα από την κατάθεση της γυναίκας, έχει υπάρξει θύμα εκστρατείας λιντσαρίσματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ισλαμοσυντηρητικούς κύκλους που τον κατηγορούν για «εξύβριση του ισλάμ».

Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν για ευνοϊκή μεταχείριση των θρησκευτικών αδελφοτήτων και για την μη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των ανηλίκων που οι γονείς τους εμπιστεύονται στις αδελφότητες αυτές.

«Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και η βία κατά των γυναικών είναι θέμα που ξεπερνά την πολιτική. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα θύματα να χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Ντέρια Γιανίκ.

Πέταγαν βιβλιάρια με λογαριασμούς στον Σοϊλού

Πανικός σημειώθηκε και όταν ο Τούρκος Υπουργός, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφέρθηκε στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας», με την αντιπολίτευση να απαντά πως ο ίδιος είχε τραβήξει στο παρελθόν φωτογραφίες μαζί με εγκληματίες.

Από την πλευρά του ο κ. Σοϊλού ανέβασε τους τόνους, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν «ψεύτης Σουλεϊμάν».

«Δεν υποκλιθήκαμε στα αδέρφια σας, δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε εσάς», σχολίασε ο Σοϊλού, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της αντιπολίτευσης «παιδιά της Αμερικής» που στηρίζουν τους τρομοκράτες του PKK.
«Όλοι ίδιοι είστε. Είστε τα παιδιά της Αμερικής. Θα ηττηθείτε. […]

 

Αν έχεις μια ειλικρινή ιστορία, κανείς δεν μπορεί να σε αγοράσει, αν δεν έχεις μια ειλικρινή ιστορία, πουλήθηκες για ένα χάμπουργκερ», εξεμάνη ο Τούρκος Υπουργός.

Λίγο αργότερα, οι βουλευτές του CHP άρχισαν να πετούν προς το μέρος του βιβλιάρια με λογαριασμούς, με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού να συνεχίζει να ωρύεται.

«Δεν λέω να είναι τυφλή η αντιπολίτευση, μην είσαι τυφλός, τουλάχιστον νιώσε τι έχει γίνει στη χώρα. Η καρδιά σου είναι τυφλή.

Ακόμα κι αν σκάσεις ή ραγίσεις, θα είμαστε δέντρα θα είμαστε χώμα, θα είμαστε νερό, θα ξαναέρθουμε σε αυτή την πατρίδα, αυτόν τον άγιο. Θα υπηρετήσουμε το έθνος […]

Πολεμάμε κάθε είδους τρομοκρατία, δεν αναπνέουμε μέσα, είμαστε έξω και όπου υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση.

Θα μπουν στα κρησφύγετα τους. Υποσχεθήκαμε, μπήκαμε στα λημέρια τους και συνεχίζουμε να το κάνουμε Παρουσία της Ιστορικής Συνέλευσης, λέω ως γιος αυτής της χώρας, στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας, δεν θα μείνει ούτε ένας τρομοκράτης στα σύνορα της αυτή η χώρα. Όλοι θα πάνε στα βουνά» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ