Qatar Gate: Ο Αντρέα Κοτσολίνο και το Μαγκρέμπ – Γιατί αποχώρησε από τα καθήκοντά του

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, τον Ιανουάριο, το πρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι λίγο διαφορετικό.

Μετά την Εύα Καϊλή, που καθαιρέθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και την Μαρί Αρένα, η οποία παραιτήθηκε από την προεδρία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, σειρά έχει ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο ο οποίος αποχωρεί προσωρινά από τα καθήκοντά του στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ. Σημειώνεται ότι και το δικό του όνομά έχει ακουστεί στο πλαίσιο των ερευνών για το Qatar Gate.

Πολύ κοντά στον Αντόνιο Παντσέρι, ο Αντρέα Κοτσολίνο είχε προσλάβει τον πρώην βοηθό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι το 2019. Ήταν επίσης σε επαφή με άλλους υπόπτους στην ίδια υπόθεση, κυρίως από την πλευρά του Μαρόκου. Αλλά αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία για διαφθορά.

Ο Κοτσολίνο προήδρευε της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μαγκρέμπ. «Εκ μέρους της προεδρίας της αντιπροσωπείας για το Μαγκρέμπ, ενημερώνουμε τα μέλη της για την απόφασή του Αντρέα Κοτσολίνο να αναστείλει προσωρινά τα καθήκοντά του», αναφέρει ένα email που εστάλη στους ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ