Qatar Gate – La Repubblica: Οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Καϊλή αγνοούσε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της

Νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate έκανε ο Τζουλιάνο Φοσκίνι, δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA αποκάλυψε ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Ανδρουλάκης για Καϊλή: Πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης, οφείλει να παραδώσει την έδρα της

Όπως ανέφερε οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και τo ότι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς», όπως τον χαρακτήρισε.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος σχολίασε επίσης, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ότι ο Τζιόρτζι συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη, δίνοντας ονόματα και στοιχεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό όσον αφορά στην ποινή του. Θα πρέπει, ωστόσο, προσέθεσε, να δείξει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να συνδράμει την έρευνα των βελγικών Αρχών.

Qatar Gate: Αυτό είναι το έγγραφο-ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δημοσιογράφος της «Repubblica» αποκάλυψε επίσης ότι στις 8 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού βρίσκονταν μαζί σε πάρτι, που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φοσκίνι, το γεγονός αυτό δείχνει την «ασυδοσία» τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ