Qatar Gate: Εκδίδονται στις Βρυξέλλες η σύζυγος και η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι – Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια

Στο Βέλγιο αναμένεται να εκδοθούν σύντομα η σύζυγος και η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κρατείται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο  των ερευνών για το Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και η Εύα Καϊλή.

Qatar Gate: Στον ανακριτή την Τετάρτη η Εύα Καϊλή – Τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση της εισαγγελίας

Στο σπίτι του Παντσέρι, έξω από το Μιλάνο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.000 ευρώ, ενώ στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, βρέθηκαν 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν χθες από την οικονομική αστυνομία, η οποία έκανε την έφοδο στην μονοκατοικία του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, σε χωριό έξω από το Μπέργκαμο, της βόρειας Ιταλίας.

Γαλλικός Τύπος για Qatar Gate: Aκραία περίπτωση με γκρίζες ζώνες – «Σεισμός» για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στην συγκεκριμένη μονοκατοικία βρίσκεται, σε κατ΄ οίκον περιορισμό και απομόνωση, η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. Η κόρη της, βρίσκεται επίσης σε κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά σε άλλο διαμέρισμα. Δεν μπορούν να έχουν καμία επαφή με δημοσιογράφους ή συγγενείς και τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές εντωμεταξύ συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI.

Ο συνήγορός τους είχε αντιταχθεί στο αίτημα των βελγικών αρχών, ζητώντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία. Το διαμέρισμα στο οποίο είναι σε περιορισμό η κόρη του Παντσέρι είναι επίσης ιδιοκτησία του πατέρα της. Παράλληλα, σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε άλλο διαμέρισμα του Παντσέρι, στο Μιλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές. Στην κατοικία του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού τύπου, έχουν βρεθεί 500.000 ευρώ.

Qatar Gate: Σοκ από το σκάνδαλο διαφθοράς στην καρδιά της Ευρώπης – «Ελπίζω να μην υπάρχουν άλλοι εμπλεκόμενοι…»

Η εφημερίδα Corriere della Sera προσθέτει ότι «η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των Βρυξελλών για φερόμενη δωροδοκία από το Κατάρ και το Μαρόκο, ως αντάλλαγμα για μια υποστηρικτική σχέση με μέρος του Ευρωκοινοβουλίου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ