Πρωτοχρονιά: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Ευρώπη και ΗΠΑ υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε διάφορες πόλεις του κόσμου για την έλευση του νέου χρόνου που γίνεται στη σκιά των δύο πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Τα μέτρα ασφαλείας σε Ευρώπη και Αμερική είναι δρακόντεια.

Παρίσι

Για πολύ αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής κατά τη διάρκεια των εορτασμών της αλλαγής του χρόνου, έκανε λόγο σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν, ο οποίος ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, καθώς και 5.000 στρατιώτες της επιχείρησης Sentinelle, θα κινητοποιηθούν στις 31 Δεκεμβρίου για να διασφαλίσουν τη μετάβαση στο νέο έτος, συμπεριλαμβανομένων 6.000 αστυνομικών στο Παρίσι.

Στις 73 κινητές δυνάμεις ασφαλείας συμπεριλαμβάνονται και πέντε μονάδες του νέου επίλεκτου σώματος CRS8, όπως επίσης και ελικόπτερα που θα επιτηρούν από αέρος.

Στο Παρίσι, όπου έχουν προγραμματιστεί πιο εκτεταμένες εορταστικές εκδηλώσεις σε σχέση με πέρυσι για την έναρξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, θα απαγορευτεί η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ σε ορισμένες περιοχές. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν γύρω στις 12.30 π.μ., δήλωσε αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νουνιέζ.

Οι αρχές αναμένουν από 700.000 έως και 1 εκατομμύριο ανθρώπους στα Ηλύσια Πεδία και περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο συνολικά στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο δήμος του Παρισιού θα τοποθετήσει γιγαντοοθόνες από την Place de la Concorde ως την Αψίδα του Θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία.

Εκτός από τα ελικόπτερα της αστυνομίας προβλέπεται η επιτήρηση από αέρος και με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Ο υπουργός εσωτερικών, τόνισε ότι, ανάλογα με τις περιστάσεις, οι δυνάμεις ασφαλείας θα αναπτυχθούν σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Παρισιού και στα εσωτερικά προάστια.

Βερολίνο

Και στο Βερολίνο οι αρχές βρίσκονται επί ποδός προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά με το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή να είναι υψηλό. Η αστυνομία δεν θέλει να δει επανάληψη των περσινών βίαιων ταραχών στην αλλαγή του χρόνου.

Νέα Υόρκη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έλευση του 2024 και στη Νέα Υόρκη με το δήμαρχο της πόλης να διαβεβαιώνει ότι οι εορτασμοί στην διάσημη Times Square θα είναι απόλυτα ασφαλείς. Για το λόγο αυτόν έχουν επιστρατευτεί drones, εκπαιδευμένα σκυλιά και χιλιάδες αστυνομικοί που θα αναλάβουν να προστατεύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος από κάθε κίνδυνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ