Πρωτοχρονιά 2024: Πώς καλωσόρισε το νέο έτος ο πλανήτης – Εντυπωσιακές εικόνες – ΒΙΝΤΕΟ

Mε την ελπίδα που φέρνουν τα νέα ξεκινήματα και τις προσδοκίες για έναν καλύτερο κόσμο, ο πλανήτης υποδέχτηκε το 2024.

Την έλευση του νέου έτους γιόρτασαν, πρώτες οι ασιατικές μητροπόλεις. Eντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το Χονγκ Κονγκ, όπου οι Αρχές είχαν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα. Πρόκειται μάλιστα, όπως τόνισαν, για το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων στην ιστορία, διάρκειας περίπου 12 λεπτών!

Στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο εμβληματικός ουρανοξύστης «Τάι Πέι 101», ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Το νέο έτος υποδέχθηκαν και η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, το Ανόι του Βιετνάμ, η Τζακάρτα της Ινδονησίας, το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ.

Το Κιριμπάτι ήταν η χώρα που υποδέχτηκε επισήμως πρώτη το 2024. Σημειώνεται ότι τα νησιά Κιριμπάτι και άλλες 10 -κυρίως ακατοίκητες Ατόλες- ως τμήμα του, μπαίνουν στο νέο έτος μια ημέρα πριν από πολλά άλλα κράτη.

Σημειώνεται πως, η δεύτερη χώρα που γιόρτασε την Πρωτοχρονιά του 2024 είναι η Νέα Ζηλανδία.

Οι Νεοζηλανδοί ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που γιόρτασαν την άφιξη του 2024 με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Όκλαντ.

Το σόου πυροτεχνημάτων από τον ύψους 328 μέτρων Sky Tower του Όκλαντ φώτισε τον συννεφιασμένο νυχτερινό ουρανό και συνοδεύτηκε από ένα σόου με φως λέιζερ και κινούμενα σχέδια.

Η επίδειξη διήρκεσε πέντε λεπτά με 500 κιλά πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από τον πύργο, ενώ φωτίστηκε επίσης η γέφυρα του λιμανιού του Όκλαντ.

Πώς γιόρτασε η Ευρώπη τον ερχομό του νέου έτους

Και το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχτηκε το 2024. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Λονδίνο σε μια επίδειξη που είχε διάρκεια περίπου 15 λεπτά. Ένα εντυπωσιακό σόου θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Εδιμβούργο στο πλαίσιο των εορτασμών του Hogmanay.

Τα περισσότερα μέρη της Ευρώπης υποδέχτηκαν και επίσημα το νέο έτος πριν από λίγες. Μαδρίτη, Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ ετοίμασαν φαντασμαγορικά σόου για την έλευση του 2024.

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το μνημείο του Παρισιού

Το Παρίσι καλωσόρισε το 2024 με ένα εντυπωσιακό πυροτέχνημα πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου.

Το Κιέβο, το Ελσίνκι και το Βουκουρέστι καλωσόρισαν το νέο έτος. Το 2024 έφτασε επίσης σε μέρη της Μέσης Ανατολής – Ισραήλ, Γάζα, Βηρυτός – καθώς και σε μέρη της Αφρικής όπως το Κάιρο, το Χαρτούμ, το Χαράρε και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι εορτασμοί στην Αρμενία

Οι εορτασμοί στο Αζερμπαϊτζάν

Οι εορτασμοί στο Ντουμπάι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ