Πρόταση-“ανάσα” του Γκάμπριελ για την Ευρωζώνη

Πρόταση-“ανάσα” του Γκάμπριελ για την Ευρωζώνη

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρότεινε να αποκλεισθούν από τον υπολογισμό του δημοσίου ελλείμματος στην ευρωζώνη τα «κόστη που προκαλούνται από τα μέτρα μεταρρύθμισης» ώστε «να δοθεί περισσότερος χρόνος» στις ενδιαφερόμενες χώρες.

«Τα κόστη που προκαλούνται απ’ όλα τα μέτρα μεταρρύθμισης δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη στα κριτήρια του ελλείμματος», δήλωσε ο Γκάμπριελ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Airbus στην Τουλούζη στη νοτιοδυτική Γαλλία, μαζί με το Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Αρνό Μοντεμπούρ.

«Σ’ αυτούς που είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να τους δώσουμε χρόνο», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός, η χώρα του οποίου υποστηρίζει σθεναρά τη διατήρηση του ελλείμματος μέχρι το 3%.

Ο Μοντεμπούρ χαιρέτισε τις δηλώσεις του Γερμανού ομολόγου του. «Η Ευρώπη πρέπει τώρα να κινηθεί και να εξελιχθεί γρήγορα ώστε να οργανώσει την έξοδό της από την κρίση», δήλωσε υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ «παρέμεινε το κόκκινο φανάρι της ανάπτυξης σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχει συνεπώς ένα πρόβλημα πολιτικής επιλογής και πολιτικής κατεύθυνσης στην κορυφή της ΕΕ», εκτίμησε.

«Ευχαριστώ τον κ. Γκάμπριελ για τις δηλώσεις του ώστε να έχουμε ένα δρόμο ανάπτυξης και όχι χάους. Ήρθε η στιγμή για να ενεργήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Γερμανίας για τις παρακολουθήσεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ