Προειδοποιήσεις της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σεούλ

Προειδοποιήσεις απηύθυνε η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προς τη Σεούλ, λέγοντας πως εάν η Νότια Κορέα πραγματοποιήσει τα σχεδιαζόμενα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ, θα βλάψει την αποφασιστικότητα των δύο χωρών να ανοικοδομήσουν τις σχέσεις τους, σύμφωνα με το κρατικό KCNA.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ είπε πως μια πρόσφατη απόφαση για την αποκατάσταση των γραμμών επικοινωνίας μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας δεν θα πρέπει να γίνει αντιληπτή ως κάτι παραπάνω από μια επανασύνδεση των «φυσικών» δεσμών και θα ήταν «απερίσκεπτο» να υποθέσει ότι επίκειται οποιαδήποτε σύνοδος.

Τα σχόλιά της διατυπώνονται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Βόρεια και η Νότια Κορέα βρίσκονται σε συνομιλίες σχετικά με το ενδεχόμενο να οργανώσουν μια σύνοδο, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποκατάστασης των σχέσεών τους. Η Ουάσιγκτον και η Σεούλ αναμένεται να διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μέσα στον Αύγουστο.

Όπως μετέδωσε το KCNA, η Κιμ Γιο Τζονκ στην ανακοίνωσή της πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας και ο στρατός θα παρακολουθούν στενά εάν οι Νοτιοκορεάτες προχωρήσουν με τα επιθετικά πολεμικά γυμνάσια ή θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Ελπίδα ή απόγνωση; Δεν εξαρτάται από εμάς».

Τι συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν;

Στο μεταξύ, ο ηγέτης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ εμφανίστηκε σε σειρά εκδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, όπου φαίνεται πως έχει αδυνατίσει κι άλλο. Πάντως, το γεγονός ότι συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις, καθησυχάζει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αν και οι πολίτες της Βορείου Κορέας όταν είχαν πρωτοδεί τη δραματική απώλεια κιλών του ηγέτη τους είχαν δακρύσει για εκείνον. Λέγεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει χάσει τουλάχιστον είκοσι κιλά, κάτι πυο είναι ολοφάνερο σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media το Σάββατο τον δείχνει πιο αδύνατο από ποτέ, κάτι που φημολογείται ότι οφείλεται στην επέμβαση γαστρικού δακτυλίου.

Η Νότια Κορέα είπε την Παρασκευή ότι ο ηγέτης της ζήτησε ισχυρότερη ικανότητα στη διαχείριση ξένων προκλήσεων καθώς συναντήθηκε με στρατιωτικούς αξιωματούχους ενόψει των κοινών γυμνασίων της Νοτίου Κορέας με την ΗΠΑ, κάτι που η Πιονγκγιάνγκ αντιμετωπίζει ως “πρόβα εισβολής”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ