Η αλήθεια πίσω από τη δραματική απώλεια βάρους του Κιμ Γιονγκ Ουν

Δάκρυα προκαλεί στα μάτια των ανθρώπων της Βορείου Κορέας η εικόνα του αδυνατισμένου ηγέτη τους, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό. Η αλήθεια είναι ότι ο ηγέτης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ έχει χάσει αρκετά κιλά και πλέον ελάχιστα θυμίζει τον παλιό εαυτό του, προκαλώντας ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του στους πολίτες του.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν νομοθέτη της Νοτίου Κορέας που ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες κατασκοπίας, το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσιάζει σημαντική απώλεια βάρους δεν επηρεάζει την ικανότητά του να ηγείται του “βασιλείου των Ερημιτών”, όπως αποκαλείται η χώρα του, καθώς απαγορεύεται διά νόμου οι πολίτες να ταξιδέψουν εκτός αυτού, ενώ για να ταξιδέψει κάποιος σε αυτό πρέπει να του δοθεί ειδική άδεια εισόδου.

“Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υγεία του, θα πρέπει να υπάρχουν ενδείξεις για εισαγωγή φαρμάκων στην κλινική που είναι υπεύθυνη για την υγεία του Κιμ, αλλά δεν έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο” είπε ο Kim Byung-kee στους ρεπόρτερ, σύμφωνα με το Bloomberg News. O ίδιος ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο αδυνατισμένος ηγέτης, ο οποίος, όπως εκτιμά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχασε περίπου 20 κιλά, ακόμη προεδρεύει πολύωρων συσκέψεων και δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο στον τρόπο που περπατά.

Σε πρόσφατες φωτογραφίες ο Κιμ, που ζύγιζε 140 κιλά, απεικονίζεται φανερά αδυνατισμένος, πυροδοτώντας φήμες για την υγεία του. Μάλιστα, εκτός από το πολύ αδυνατισμένο του πρόσωπο, κάποιοι παρατήρησαν ότι ακόμη και το λουράκι του ρολογιού του είναι πιο σφιχτά κουμπωμένο πλέον.

Η υγεία του Κιμ συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς δημοσίως δεν έχει χρίσει κάποιον διάδοχό του που θα αναλάβει την ηγεσία σε περίπτωση που αυτός δεν μπορεί.

Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, άλλος νομοθέτης, ο Ha Tae-keung, είπε ότι οι υπηρεσίες κατασκοπίας αποκάλυψαν ότι υπήρξε παραβίαση στα δεδομένα του Ινστιτούτου Έρευνας Ατομικής Ενέργειας αλλά δεν υπήρξε διαρροή των πιο “ευαίσθητων πληροφοριών”. Η Βόρεια Κορέα επίσης προσπάθησε να παραβιάσει το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Τήξης νωρίτερα μέσα στον μήνα, είπε ο Ha. Οι δύο οργανισμοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην έρευνα για την πυρηνική ενέργεια στη Νότια Κορέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ