Πρόεδρος ελληνορθόδοξης κοινότητας Σμύρνης στο enikos.gr: Ήταν απαράδεκτο το πάρτι στο Ναό

Για τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στον ελληνικό ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, όπου πριν από λίγες ημέρες διοργανώθηκε πάρτι, μίλησε στο enikos.gr ο πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Σμύρνης, Γιώργος Θεοδωρίδης. Ήδη ο Δήμος έχει εκδώσει ανακοίνωση συγγνώμης ενώ εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε το περιστατικό.

Τουρκία: Συγγνώμη από τον Δήμαρχο Σμύρνης για το πάρτι στον ελληνορθόδοξο ναό – Κατέβηκε το ΒΙΝΤΕΟ από τα social media

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Αυτό που μάθαμε είναι ότι οργανώθηκε ένα πάρτι. Στο βίντεο δεν ήταν μία ευπρεπής εικόνα. Οι άνθρωποι που διασκέδαζαν ήταν με ποτά. Δεν θα έπρεπε καν να δοθεί άδεια για μία τέτοια οργάνωση από τον δήμο. Ο ιερός ναός είναι υπό την διοίκηση του δήμου και χρησιμοποιείται για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ωστόσο αυτό ήταν πάρτι κι όχι μία πολιτιστική και καλλιτεχνική εκδήλωση. Αυτό είναι παραβίαση στον χώρο. Η άδεια δόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Μητροπολιτικού Δήμου», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τη διοργάνωση πάρτι εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

«Η καταγγελία μας ήταν πάρα πολύ σημαντική. Θα πρέπει να σας πω ότι ο δήμαρχος μας έχει ζητήσει συγνώμη, ενημέρωσε πως δεν ήταν πληροφορημένος και ότι το έμαθε από την δική μας καταγγελία. Αυτό που αντιλήφθηκα από την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του είναι πως ήταν πραγματικά στεναχωρημένος. Του εξήγησα ότι δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε όλο αυτό», τόνισε στις δηλώσεις του στο enikos.gr.

«Ο Μητροπολιτικός Δήμος Σμύρνης ζητά συγγνώμη για την διοργάνωση αυτή στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, δηλώνοντας ότι η εκδήλωση στον Ιερό Ναό, που χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα», ανέφερε ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Τουρκία: Πάρτι μέσα σε ελληνορθόδοξο ναό – Για «απίστευτη πρόκληση» μιλούν οι Έλληνες της Σμύρνης

Για το ξέφρενο πάρτι που έγινε μέσα στον ιερό ναό με άφθονο αλκοόλ και τέκνο μουσική αντέδρασε και ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος του Ρετζέπ Ταΐπ Ερντογάν, αφήνοντας αιχμές για την στάση του Δήμου που ελέγχεται από τους κεμαλιστές.

«Τα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας έχουν δίκιο που αντέδρασαν. Θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην διασκέδαση από τη διοίκηση του δήμου. Η εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, η οποία χρησιμοποιείτο ως Πολιτιστικό Κέντρο από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης, ο οποίος ελέγχεται από το CHP, δεν έχει προσβληθεί ποτέ έτσι», τόνισε.

Μετά τις αντιδράσεις της ελληνορθόδοξης κοινότητας το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ακραία τουρκική πρόκληση. «Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας. Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ