Τουρκία: Συγγνώμη από τον Δήμαρχο Σμύρνης για το πάρτι στον ελληνορθόδοξο ναό – Κατέβηκε το ΒΙΝΤΕΟ από τα social media

Το πάρτι που διοργανώθηκε μέσα στον ιστορικό ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη με την άδεια του τοπικού τουρκικού δήμου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το ελληνικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε τη διοργάνωση πάρτι εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

Υπενθυμίζεται ότι ο ναός του Αγίου Βουκόλου είναι η μοναδική ορθόδοξη εκκλησία της Σμύρνης που διασώθηκε από τις τουρκικές θηριωδίες του 1922.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το πάρτι. Μάλιστα επικοινώνησε με τον επικεφαλής της ελληνορθόδοξης κοινότητας και ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό. «Λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος κάλεσε και τους διαχειριστές του ναού να ζητήσουν συγγνώμη.

Κατέβηκε από τα social media το βίντεο από το πάρτι

Την ίδια ώρα το βίντεο από το πάρτι μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία της Σμύρνης κατέβηκε από τα social media της εταιρείας που το διοργάνωσε. Πλέον στις σελίδες της υπάρχει μόνο το βίντεο με την προαναγγελία του πάρτι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gaia Project (@gaiaproject_ofc)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ