Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στον Β΄ γύρο

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων του α γύρου για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου

Με καταμετρημένο το 100% παγκύπρια, οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι λαμβάνουν:

Ν. Χριστοδουλίδης: 32%

Α. Μαυρογιάννης: 29.6%

Α. Νεοφύτου: 26.1%

Έτσι, στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής θα αναμετρηθούν ο Ν. Χριστοδουλίδης με τον Α. Μαυρογιάννη.

Κύπρος

«Η ετυμηγορία του λαού είναι σαφής και τιμά τόσο εμένα όσο και όσους εργάστηκαν για την υποψηφιότητά μου… Σε αυτήν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί δεν περισσεύει κανείς. Η αγάπη για τον τόπο μας καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές και μας ενώνει. Η πίστη στη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μας κάνει μια γροθιά και μας κινητοποιεί», δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό. Έχω ήδη συγχαρεί τους ανθυποψηφίους μου για την επιτυχία τους. Δώσαμε έναν αγώνα σε αντίξοες πολιτικά συνθήκες. Πήραμε περισσότερες ψήφους από ό,τι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογραμμίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ «λειτουργεί θεσμικά» και ότι «θα παραμείνει ενωμένος και δυνατός, πρωταγωνιστής στη βουλή και στην κοινωνία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ