Πράγα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων στον ΑΝΤ1: Φόβοι για ασύλληπτη συνεργάτιδα του μακελάρη

Φόβο να κυκλοφορήσουν στους δρόμους κοντά στο σημείο της επίθεσης νιώθουν οι Έλληνες φοιτητές της Πράγας, καθώς έπειτα από το πολύνεκρο μακελειό τα πανεπιστήμια του κέντρου παρέμειναν κλειστά και ακυρώθηκαν οι εξεταστικές.

Μάλιστα όπως λένε Έλληνες φοιτητές στον ΑΝΤ1, οι τσεχικές αρχές φοβούνται συνεργάτιδα του δράστη που ίσως κυκλοφορεί ελεύθερη, ενώ την ίδια στιγμή τον τρόμο που βίωσαν περιγράφουν επισκέπτες που επέστρεψαν στην Αθήνα.

Δρόμοι κοντά στο πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα που κανονικά θα έπρεπε να σφύζουν από ζωή λίγο πριν από τα Χριστούγεννα σήμερα είναι σχεδόν άδειοι.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ο καθηγητής Νομικής Θανάσης Πανταζόπουλος και αναζήτησε τους φοιτητές του ευθύς αμέσως.

«Η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τηλέφωνο να δω αν η οικογένειά μου είναι εντάξει», ανέφερε ο κ. Πανταζόπουλος και έπειτα συμπλήρωσε: «Επειδή έχουμε αρκετούς ξένους φοιτητές κι επειδή είναι σε κεντρικά σημεία της πόλης το πανεπιστήμιο που δουλεύω ο δράστης είχε το περίστροφο και πυροβολούσε και τους περαστικούς».

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι γιατί πρόκειται για συμφοιτητές μας» αναφέρει η φοιτήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο Βασιλική Χατζημιχαλάκη

Και στη συνέχεια η ίδια συμπληρώνει αναφερόμενη σε πιθανή συνεργό του δράστη : «Πιθανώς να βοήθησε τον δράστη, υπάρχει ένας φόβος κυκλοφορίας στο πανεπιστήμιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέτρα προστασίας στο πανεπιστήμιο και την πόλη έχουν αυξηθεί, ενώ υπάρχουν πηγές για την ψυχολογική υποστήριξη φοιτητών και καθηγητών.

Aξίζει να σημειωθεί, πως το απόγευμα της Παρασκευής επέστρεψαν στην Αθήνα από την Πράγα οι πρώτοι Έλληνες, που βρίσκονταν στην πόλη την ώρα του πολύνεκρου μακελειού.Mιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας εξ αυτών τόνισε: «Ήμασταν στον δρόμο από το γραφείο πηγαίναμε στο ξενοδοχείο ήταν πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ασθενοφόρα, περιπολικά, χαμός και μετά θλίψη. Σήμερα η πόλη ήταν εντελώς διαφορετική, ήταν μια άδεια πόλη δεν θύμιζε σε τίποτα γιορτές».

«Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι τρομοκρατική επίθεση μετά άρχισαν οι πληροφορίες να έρχονται. Οπότε είμαστε τυχεροί», δήλωσε έτερος Έλληνας που βρέθηκε στην Πράγα την ώρα του πολύνεκρου μακελειού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ