Πούτιν: Το παρασκήνιο του διαγγέλματος – Γιατί κλήθηκαν γιατροί

Οι γιατροί κλήθηκαν να βοηθήσουν τον Πούτιν εν μέσω χάους στα παρασκήνια καθώς ετοιμαζόταν να διατυπώσει τις πυρηνικές απειλές του στο τηλεοπτικό διάγγελμα, ισχυρίζονται πηγές από το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται να είχε κρίσεις βήχα και πόνους στο στήθος πριν από την τηλεοπτική του ομιλία, η οποία καθυστέρησε για 13 ώρες και στην οποία διέταξε μια «μερική επιστράτευση» και προειδοποίησε ότι «δεν μπλοφάρει» για τα πυρηνικά όπλα.

Το κανάλι General SVR Telegram, το οποίο πιστεύεται ότι διευθύνεται από πρώην εργαζόμενο του Κρεμλίνου που είχε προβλέψει την κίνηση Πούτιν για επιστράτευση, είπε ότι η ομιλία έπρεπε να μαγνητοσκοπηθεί πολλές φορές λόγω της κακής υγείας του.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι τρία βασικά πρόσωπα απείλησαν να παραιτηθούν λόγω της δραματικής κλιμάκωσης του προέδρου, συμπεριλαμβανομένης της Elvira Nabiullina, της επικεφαλής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που κράτησε την οικονομία όρθια εν μέσω κυρώσεων της Δύσης.

Το κανάλι στο Telegram υποστήριξε ότι : «Κλείνοντας τον εαυτό του για να γράψει το κείμενο της έκκλησης, ο Πούτιν καθυστέρησε μέχρι την έναρξη της μαγνητοσκόπησης. Όταν βγήκε ο πρόεδρος και ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τα γυρίσματα, άρχισε να βήχει ασταμάτητα. Έγιναν πολλές απόπειρες να ξεκινήσει η καταγραφή του διαγγέλματος αλλά μάταια».

«Μετά την τέταρτη ανεπιτυχή προσπάθεια καταγραφής, οι γιατροί κλήθηκαν στο σημείο. Ο Πούτιν παραπονέθηκε επίσης για πόνους στο στήθος. Οι γιατροί συμβούλεψαν να αναβληθεί και να πάει μαζί τους για εξέταση, κάτι που έγινε. Υπάρχει η άποψη ανθρώπων από τον στενό κύκλο του προέδρου ότι ο Πούτιν προσποιήθηκε ότι είχε πρόβλημα υγείας για να προγραμματίσει εκ νέου τα γυρίσματα και να επανεξετάσει τη λήψη των αποφάσεών του» σημειώθηκε στο ρεπορτάζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ