Πούτιν: Γιατί καθυστερεί το διάγγελμα του – Τι αναμένεται να πει ο πρόεδρος της Ρωσίας

Περισσότερο από δύο ώρες καθυστερεί το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά καθώς ήρθε μετά την ανακοίνωση δημοψηφισμάτων σε τέσσερις κατεχόμενες επαρχίες της Ουκρανίας, το αποτέλεσμα ήταν να τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος επρόκειτο να  ανακοινώσει “μοντέλο Κριμαίας” για τις τέσσερις επαρχίες κι ενώ το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι τα δημοψηφίσματα αποτελούν ακόμα μία κλιμάκωση του πολέμου,  ο βρετανός στρατηγός ε.α. και πρώην αναπληρωτής διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ρίτσαρντ Σίρεφ σχολίασε στο “Sky News” ότι η καθυστέρηση στη μετάδοση της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «χαοτική».

«Είδαμε ότι ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να είναι στις 8:00 ώρα Μόσχας. Ακολούθησε ένα tweet από το RT που έλεγε ότι δεν θα γίνει στις 8:00 ώρα Μόσχας – και ούτως ή άλλως αυτή η ώρα έχει περάσει». Ο στρατηγός άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κι ένα χάος στη ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της Ρωσίας να κάνει αποδεκτό το όποιο αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, και φυσικά ότι θα προχωρήσει στην  προσάρτηση των περιοχών αυτών, όπως ακριβώς συνέβη και με την Κριμαία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ