Πούτιν: Με σαμπάνια στο χέρι δηλώνει ότι τα χτυπήματα εναντίον των ουκρανικών υποδομών θα συνεχιστούν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τα πλήγματα κατά των ενεργειακών υποδομών θα συνεχιστούν στην Ουκρανία, όπου τα χτυπήματα έχουν ήδη προκαλέσει μαζικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση εν μέσω χαμηλών χειμερινών θερμοκρασιών.

Ρωσία: Αποφυλακίστηκε η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε αυτές  τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή τιμητικών μεταλλίων σε στρατιώτες. Μετά την τελετή, κι ενώ έπινε σαμπάνια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν πράγματι γίνονται επιθέσεις εναντίον στόχων που προκαλούν ζημιές στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας και προκαλούν προβλήματα στην ζωή των πολιτών, καθώς έρχεται ο χειμώνας.

«Ναι, το κάνουμε, αλλά ποιος το ξεκίνησε;», δήλωσε ο Πούτιν στο περιθώριο της εκδήλωσης, στο Κρεμλίνο. Όπως είπε οι ρωσικές ενέργειες οι συγκεκριμένοι βομβαρδισμοί, είναι απάντηση στην έκρηξη που κατέστρεψε τη γέφυρα της Κριμαίας, που είχε κατασκευάσει η Ρωσία, και σε άλλες επιθέσεις που αποδίδονται στο Κίεβο. Ο Ρώσος πρόεδρος, στο βίντεο που δημοσιεύει η DailyMail, υποστηρίζει ότι η Ρωσία αναγκάστηκε και να επέμβει στην Ουκρανία και να προχωρήσει σε βομβαρδισμούς που πλήττουν αμάχους , γιατί οι Ουκρανοί έκαναν χειρότερα και κανείς δεν έλεγε τίποτα.

Ρωσία: Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ στον Καύκασο

Επικαλέστηκε επiθέσεις στις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Κουρσκ και την διακοπή της υδροδότησης στην πόλη του Ντονιέσκ, που όπως είπε έχει ένα εκατομμύριο κατοίκους και μια τέτοια ενέργεια είναι γενοκτονία.  Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι τα ψέματα του διεθνούς τύπου δεν θα αποτρέψουν την Ρωσία από το να κάνει το καθήκον της απέναντι στους ανθρώπους της.

Ρωσία: Πολιτικές αντιδράσεις για τον προφορικό τερματισμό της επιστράτευσης – Το νομικό κενό και τα νέα φύλλα πορείας

Το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση τις τελευταίες εβδομάδες.
Περίπου 15 επαρχίες στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, αλλά και με την υδροδότηση.

«Όσον αφορά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, φυσικά ενδέχεται να αποδειχθεί μακρά διαδικασία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Διέψευσε, ωστόσο, φήμες που τον ήθελαν να διατάσσει και δεύτερη επιστράτευση για την ενίσχυση της πολεμικής προσπάθειας, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «άνευ νοήματος». Εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του κινδύνου πυρηνικής σύγκρουσης, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι η Ρωσία δεν εννοεί να εκτοξεύει ανεύθυνες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ