ΠΟΥ: 99 κρούσματα του ιού Έμπολα την περασμένη εβδομάδα

Η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε κατέγραψαν 99 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, την εβδομάδα έως την 22α Φεβρουαρίου, έναν αριθμό μικρότερο των 128 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η Σιέρα Λεόνε κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα, 63 συνολικά, γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος της ταχείας μείωσης των κρουσμάτων που καταγραφόταν εκεί το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, ενώ την ακολούθησε η Γουινέα με 35 κρούσματα και η Λιβερία με 1 κρούσμα, επισήμανε ο διεθνής οργανισμός στην εβδομαδιαία του έκθεση.

«Κρούσματα συνεχίζουν να προκύπτουν από άγνωστες αλληλουχίες μετάδοσης» υπογράμμισε ο ΠΟΥ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δέκα έξι νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε αφότου ασθενείς που είχαν αποβιώσει υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ένα γεγονός «που καταδεικνύει ότι ένας σημαντικός αριθμός προσώπων εξακολουθεί είτε να μη μπορεί είτε να διστάζει να αναζητήσει θεραπεία».

Συνολικά περισσότερα από 23.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις 3 χώρες της δυτικής Αφρικής, από τα οποία προκλήθηκαν 9.500 θάνατοι, μετά το ξέσπασμα της χειρότερης επιδημίας του ιού στην ιστορία, τον Δεκέμβριο του 2013.

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν τρεις επίδοξοι τζιχαντιστές

Γαλλία – Μικρή μείωση της ανεργίας τον Ιανουάριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ