Έτσι έγινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Δείτε τον ΧΑΡΤΗ

Δραματικές οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική επίθεση σε μεγάλες πόλεις και αεροδρόμια της χώρας. Τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα ταυτόχρονα, από πολλά διαφορετικά σημεία, έφτασαν στο λιμάνι της Οδησσού στα νότια και πέρασαν τα ανατολικά σύνορα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Τα στρατεύματα κινήθηκαν σε μια περιοχή βόρεια του Κιέβου, προχωρώντας στο Τσέρνιγιβ, περίπου 80 μίλια μακριά. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους σε αεροδρόμια και στρατιωτικά γραφεία, κοντά στην πρωτεύουσα. Μία έκρηξη στην πόλη καταγράφηκε σε βίντεο ζωντανής ροής, που επαληθεύτηκε από τους Times.

Δείτε το γράφημα που δημοσιεύουν οι New York Times, σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Ουκρανία χάρτης

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Χάρκοβο, το Ντνίπρο και μια σειρά από άλλες πόλεις, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων. Ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν στο Κραματόρσκ.

Στον νότο, τουλάχιστον 18 στρατιωτικοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση έξω από την Οδησσό, όπου κομάντος του ρωσικού ναυτικού βγήκαν στην ακτή, σύμφωνα με τον Σεργκέι Ναζάροφ, βοηθό του δημάρχου της Οδησσού. Ο ρωσικός στρατός κινήθηκε επίσης βόρεια από την Κριμαία, κατευθυνόμενος προς την Χερσώνα. Ένα άλλο βίντεο έδειξε καπνό να υψώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο Kherson, στην νότια Ουκρανία.

Στα ανατολικά, οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία πολέμησαν με τα ουκρανικά στρατεύματα κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας σε συνοριακό πέρασμα το πρωί της Πέμπτης δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται από την Κριμαία.

Οι ρωσικές επιθέσεις ξεκίνησαν λίγα λεπτά, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ένα διάγγελμα, με το οποίο ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ