Έρχονται μέτρα κατά της ακρίβειας στα καύσιμα; – Τι απάντησε ο Οικονόμου

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα υπάρξουν μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στην ενέργεια και τα καύσιμα, όπως το να δοθεί κάποιο κουπόνι ή να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, απάντησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

” Όλο το προηγούμενο διάστημα υπάρχουν μέτρα στήριξης σε ό,τι αφορά την ενέργεια. Και προφανώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε την πολιτική μας, να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τη ρωσική εισβολή και ενδεχομένως την επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης κατάστασης”, απάντησε.

” Όταν θα έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να ανακοινώσουμε, θα τα ανακοινώσουμε”, πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν μπορεί να δώσει ένα στίγμα για το περιεχόμενο των ιδεών και των προτάσεων που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στο Συμβούλιο της Κορυφής για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια.

” Θα παρουσιαστούν το βράδυ”, απάντησε και ανέφερε ενδεικτικά ότι  το προηγούμενο διάστημα  “η ελληνική κυβέρνηση  έχει ζητήσει η συγκρότηση ενός ταμείου που θα χρηματοδοτείται από τα μελλοντικά έσοδα από το χρηματιστήριο ρύπων.  Αυτό το Ταμείο μπορεί να έχει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να δοθεί η δυνατότητα στις χώρες να το αξιοποιήσουν προκειμένου να στηρίξουν τους καταναλωτές”.

” Για παράδειγμα υπάρχουν ιδέες σε ό,τι αφορά τις κοινές προμήθειες, υπάρχουν ιδέες που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από κάποιο πλαίσιο κανόνων της επιτροπής ανταγωνισμού για τη δυνατότητα ενίσχυσης των κυβερνήσεων σε συγκεκριμένους κλάδους. Υπάρχουν μια σειρά από ιδέες, όπως υπήρχαν και στο παρελθόν για την αντιμετώπιση της πανδημίας που νομίζω ότι η Ευρώπη οφείλει να εξετάσει πάρα πολύ σοβαρά”, πρόσθεσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ