Politico για Qatar Gate: Έφεση κατά της απόφασης για τον Talamanca άσκησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου άσκησε έφεση κατά της απόφασης του προδικαστικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Niccolò Figà-Talamanca, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιόλι, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα,  στο POLITICO.

Την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη για τις αμοιβές των βοηθών τους ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Ο Figà-Talamanca είναι γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ No Peace Without Justice.  Η οργάνωση —που εστιάζει στη διεθνή ποινική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική— συνδέεται με την Fight Impunity, τη ΜΚΟ η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς, που εμπλέκει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Φιγκα-Ταλαμάνκα ήταν ο μόνος ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος μετά από την προκαταρκτική ακρόαση την Τετάρτη. Άλλοι δύο — ο Francesco Giorgi και ο Pier Antonio Panzeri — οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή, όπου θα παραμείνουν για τουλάχιστον έναν μήνα.  Οι τρεις ύποπτοι μπορούν να προσφύγουν εναντίον των συνθηκών κράτησής τους, εντός 24 ωρών. Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα το κάνουν.

Εύα Καϊλή: Οι προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή της – Τα σημεία- «κλειδιά» για τις δικαστικές Αρχές

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ