Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρέφος 18 μηνών σκοτώθηκε από ρωσική ρουκέτα

Άκαρπη αποδείχθηκε και η δεύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, καθώς, όπως και το Σάββατο, οι δύο εμπόλεμοι αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τήρησαν τη συμφωνία. Η εκκένωση είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ η προσωρινή κατάπαυση του πυρός θα άρχιζε στις 10:00 το πρωί και θα διαρκούσε έως τις 21:00 το βράδυ, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα λεωφορεία από τη Μαριούπολη θα συναντούσε στα μισά της διαδρομής άλλα λεωφορεία από τη Ζαπορίζια για να μοιράσουν τον κόσμο και σε άλλες περιοχές. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι βομβαρδισμοί από τη ρωσική πλευρά δεν σταμάτησαν ποτέ, ενώ η άλλη πλευρά έχει διαφορετική άποψη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προσπάθειας απομάκρυνσης αμάχων, ένα νεαρό ζευγάρι με το μωρό του έφτασε στα επείγοντα, καθώς το μόλις 18 μηνών βρέφος είχε χτυπηθεί από ρωσική ρουκέτα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το άτυχο μωράκι δεν τα κατάφερε. Η μητέρα του κατέρρευσε μόλις άκουσε τα τραγικά νέα.

Στη ίδια επίθεση τραυματίστηκε και ένας νεαρός. «Δεν κατάλαβα τι συνέβη. Έγινε μια έκρηξη. Τα μάτια μου σκοτείνιασαν, το βλέμμα μου θόλωσε. Άρχισα να μπουσουλάω. Είδα ένα πόδι αλλά δεν καταλάβαινα αν είχα πόδια η όχι. Τότε γύρισα και είδα το πόδι μου» σημείωσε.

Ο αριθμός των θυμάτων της Μαριούπολης είναι άγνωστος. «Τις πρώτες μέρες του πολέμου μετρούσαμε τα θύματα σε δεκάδες, σήμερα τα μετράμε σε εκατοντάδες και σε δύο μέρες πιθανόν θα τα μετράμε σε χιλιάδες. Δεν μας έδωσαν καν την ευκαιρία να μετρήσουμε τους τραυματίες και τους σκοτωμένους, επειδή οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει τις τελευταίες 6 ημέρες.
Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης είναι αποφασισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους για να διώξουν τους Ρώσους» τόνισε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

«Ευχαριστούμε όλους που είναι μαζί μας, ευχαριστούμε όλους τους υπερασπιστές που προστατεύουν τη Μαριούπολη. Όλοι τους είναι αληθινοί ήρωες. Αγάπη και αγκαλιές σε όλους, είστε οι καλύτεροι. Η Μαριούπολη ασφαλώς και δεν θα υποκύψει. Τους χαιρετούμε και τους αγαπάμε όλους. Δόξα στην Ουκρανία» πρόσθεσε ένας Ουκρανός στρατίωτης.

Οι ουκρανικές αρχές σχεδίαζαν να απομακρύνουν περίπου 200.000 αμάχους από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάνκα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ