Ζελένσκι: To θράσος της Ρωσίας είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν είναι αρκετές

Έκκληση στη Δύση να ενισχύσει τις κυρώσεις στη Ρωσία απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τους βομβαρδισμούς τους στην ουκρανική επικράτεια.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής, ο Ζελένσκι άσκησε κριτική στους δυτικούς ηγέτες επειδή δεν αντέδρασαν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι θα πλήξει το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, ενώ είπε στους εργαζόμενους να τις εγκαταλείψουν τις αμυντικές αυτές εγκαταστάσεις.

«Δεν άκουσα ούτε έναν παγκόσμιο ηγέτη να αντιδρά σε αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Το θράσος του επιτιθέμενου είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Δύση ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν είναι αρκετές». Ο Ζελένσκι ζήτησε να στηθεί ένα «δικαστήριο» για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα.

«Πρέπει να στηθεί ένα δικαστήριο για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι διατάζουν και εκτελούν τέτοια εγκλήματα. Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών που μπορούν να ανακοινώνουν τέτοιες προγραμματισμένες φρικαλεότητες» τόνισε ο Ζελένσκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ