Πόλεμος στην Ουκρανία: Το σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις και το δημοσίευμα των Financial Times

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η Ρωσία κάνει μεγάλη προσπάθεια στις συνομιλίες για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία.

«Η αντιπροσωπεία μας καταβάλλει κολοσσιαία προσπάθεια και δείχνει μεγαλύτερη ετοιμότητα από ότι η άλλη πλευρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Συμφωνώντας σε ένα τέτοιο έγγραφο, η τήρηση όλων των παραμέτρων του και η εφαρμογή τους θα μπορούσε πολύ γρήγορα να σταματήσει αυτό που συμβαίνει» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα των Financial Times ότι η Ουκρανία και η Ρωσία είχαν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα δοκιμαστικό ειρηνευτικό σχέδιο, ο Πεσκόφ απάντησε στο Reuters: «Δεν είναι σωστό. Υπάρχουν στοιχεία εκεί που είναι σωστά, αλλά συνολικά είναι εσφαλμένα».

Ντμίτρι Πεσκόφ

“Το Κρεμλίνο θα κάνει ανακοίνωση για την πρόοδο όταν υπάρξει πρόοδος προς αναφορά. Απευθυνθείτε όμως για τις άλλες ερωτήσεις στους Financial Times” υπογράμμισε ο Ρώσος.

Ο Πεσκόφ σχολίασε και τον ισχυρισμό του Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου.

“Είναι απαράδεκτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν διάλεξη στη Ρωσία μετά την εμπλοκή τους σε τόσες πολλές συγκρούσεις” κατέληξε ο Πεσκόφ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ