Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα σύνορα του 1991 πρέπει να συνεχίσουν να αναγνωρίζονται, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει η θέση του ότι τα διεθνή σύνορα που υπήρχαν όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση το 1991 πρέπει να συνεχίσουν να αναγνωρίζονται.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 αλλά η περιοχή συνεχίζει να θεωρείται από τα Ηνωμένα Έθνη τμήμα της Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει επίσης αναγνωρίσει την κήρυξη της ανεξαρτησίας δύο αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας. Οι δύο αυτές περιοχές και η Κριμαία ήταν τμήμα της Ουκρανίας όταν η χώρα κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέκσνι έχει πει κατ’ επανάληψη από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου ότι θα δεν θα κάνει συμβιβασμούς στην «εδαφική ακεραιότητα» της χώρας του.

«Η βασική του θέση δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ζελένσκι, στην κρατική τηλεόραση. «Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ