Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των αυτονομιστών του Ντονέτσκ το λιμάνι της Μαριούπολης

Υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των αυτονομιστών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ βρίσκεται το λιμάνι της Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία στην Αζοφική Θάλασσα, σύμφωνα με το Ria Novosti.
O ηγέτης της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν δήλωσε: «Το λιμάνι της Μαριούπολης είναι ήδη υπό τον έλεγχό μας».
Να σημειωθεί πως το 2014, όταν ανακηρύχθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η Μαριούπολη, με πληθυσμό περίπου 450.000 κατοίκων, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Ντονέτσκ. Ωστόσο, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο.
Σύμφωνα με το Ria Novosti, στις 7 Μαρτίου 2022, ο Αλεξάντερ Σεμιόνοφ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Βοστόκ του Ντονέτσκ, είπε ότι η πόλη ήταν περικυκλωμένη και είχε ξεκινήσει εκκαθάριση ορισμένων περιοχών. Μεταξύ άλλων ουκρανικών δυνάμεων, αντίσταση προβάλλει το εθνικιστικό τάγμα των Αζόφ.
Ο Εντουάρντ Μπασούριν, εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ότι η «κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης είναι στην πραγματικότητα απελευθερωμένη από τους Ουκρανούς μαχητές». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κύριες δυνάμεις των εθνικιστών είναι συγκεντρωμένες στη βιομηχανική ζώνη της επιχείρησης Azovstal, όπου υπάρχουν έως και 3.500 μαχητές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ