Σφίγγει ο κλοιός στο Κίεβο: Ήχησαν σειρήνες – Εκρήξεις και πυροβολισμοί κοντά στην πρωτεύουσα – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγα λεπτά πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες στo Κίεβο για αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με μήνυμα του επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου, Ολέξι Κουλέμπα, στο Telegram: «Η περιοχή του Κιέβου βρίσκεται σε συναγερμό για αεροπορική επιδρομή. Όλοι να αναζητήσουν καταφύγιο άμεσα».

Νωρίτερα ακούστηκαν και πάλι σειρήνες, εκρήξεις ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί κοντά στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι έλληνες δημοσιογράφοι.

“Ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε δυνατές εκρήξεις σε απόσταση κοντινή από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, και λίγα λεπτά μετά ακούστηκε καταιγισμός πυροβολισμών σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο από το οποίο βρισκόμαστε. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πυροβολισμοί  έπεσαν μετά από μια προσπάθεια ελέγχου σε κάποιο βαν. Σειρήνες βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί στο Κίεβο” μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στο Κίεβο Μαρίνος Αλειφέρης.

Δείτε απευθείας εικόνα από το Κίεβο

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες, Παρασκευή, δείχνουν ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανάπτυξη τους πιο κοντά στο Κίεβο, ενώ μοίρες πυροβολικού βάλλουν εναντίον κατοικημένων περιοχών, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Οι φωτογραφίες δείχνουν σπίτια και άλλα κτίρια στις φλόγες, εκτεταμένες ζημιές και κρατήρες κατά μήκος της κοινότητας Μοσχούν, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

To πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες της Maxar Technologies, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ