Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πλοία βομβάρδισαν για πρώτη φορά την Οδησσό – Ζημιές σε κτίρια κατοικιών

Ο φόβος έγινε πραγματικότητα στην Οδησσό. Τα ξημερώματα ρωσικά πλοία βομβάρδισαν για πρώτη φορά την πόλη-λιμάνι, που πολιορκείται εδώ και πολλές ημέρες. Είναι η πρώτη επίθεση από τη θάλασσα, που εξαπολύουν οι ρωσικές δυνάμεις σε αυτή την ουκρανική πόλη. 

Το δημοτικό συμβούλιο της Οδησσού, κατήγγειλε ότι λόγω των βομβαρδισμών επλήγησαν κτίρια κατοικιών στα περίχωρα της ουκρανικής πόλης. Σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι δεν υπήρξαν απώλειες, αν και από το πλήγμα προκλήθηκε φωτιά.

“Αυτά είναι κτίρια κατοικιών, στα οποία ζουν ειρηνικοί άνθρωποι”, δήλωσε ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Οδησσός: Από φρεγάτες στη Μαύρη Θάλασσα ο βομβαρδισμός

Η απεσταλμένη του OPEN, Γεωργία Λαγού, περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν στην Οδησσό. Όπως είπε, ο βομβαρδισμός έγινε τα ξημερώματα από πλοία του ρωσικού στόλου που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη ήταν τέτοιο, που προκάλεσε ζημιές σε συγκρότημα πολυκατοικιών στα περίχωρα της Οδησσού και συγκεκριμένα περί τα 15 χλμ από το κέντρο της πόλης, όπως ανέφερε.

Εδώ και αρκετά 24ωρα ο ρωσικός στόλος είναι παρατεταγμένος στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, ο σημερινός βομβαρδισμός έγινε από δύο ρωσικά πλοία – πιθανότατα φρεγάτες.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού σχολίασε πως το χτύπημα είχε στόχο να ρίξει το ηθικό του ουκρανικού στρατού, αλλά και να τους εκφοβίσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ