Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καταλάβαμε την Μαριούπολη» – Η ενημέρωση του Σοϊγκού στον Πούτιν

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι κατέλαβε την πολιορκημένη Μαριούπολη, με εξαίρεση το μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal, όπου βρίσκονται περίπου 2.000 Ουκρανοί μαχητές.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να αποκλειστεί το εργοστάσιο, αλλά ακύρωσε τα σχέδια για εισβολή.

Όπως αναφέρει η Guardian, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε επίσημα τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι κατέλαβαν τη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε:

  • Η Ρωσία κατέλαβε τη Μαριούπολη. Η κατάσταση είναι ήρεμη, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή αμάχων.
  • Ο Σοϊγκού ανέφερε ότι η Ρωσία εκκένωσε περισσότερους από 142.000 αμάχους από τη Μαριούπολη.
  • Ισχυρίστηκε ότι 1.478 Ουκρανοί μαχητές έχουν ήδη παραδοθεί, αλλά περισσότεροι από 2.000 εξακολουθούν να υπερασπίζονται το μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal.
  • Είπε ότι το εργοστάσιο του Azovstal είναι ασφαλώς αποκλεισμένο.

Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα. Δεν έχει υπάρξει ακόμη ενημέρωση από την ουκρανική πλευρά για επιβεβαίωση ή διάψευση.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν περαιτέρω ότι ο Πούτιν συνεχάρη τον Σοϊγκού για μια επιτυχημένη επιχείρηση και έδωσε οδηγίες ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εισβάλει στο εργοστάσιο του Azovstal, αλλά ότι θα πρέπει να αποκλειστεί ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε «μια μύγα».

Ο Πούτιν επανέλαβε τη ρωσική εγγύηση για τη ζωή όσων βρίσκονται στο εργοστάσιο του Azovstal, εάν παραδοθούν. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα αρνηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ