Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας στη Μαριούπολη

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε τα θωρηκτά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας  Tu-95/-160, σε μια επίθεση στο λιμάνι της Μαριούπολης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Μαριούπολη, όπου οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να την καταλάβουν πλήρως.

Οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της μεταλλουργικής επιχείρησης Illich Steel and Iron Works καθώς και στην περιοχή του λιμανιού, σύμφωνα με τον ίδιο.

Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της να καταλάβει τις πόλεις Ρουμπεζνόγιε, Ποπάσνα και Μαριούπολη.

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή. Μάχες μαίνονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς πρόσθετες μονάδες να εισβάλουν στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ. «Αλλά ως τώρα οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να το καταλάβουν πλήρως», είπε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Επίσης χαρακτήρισε σημαντική την απώλεια του ρωσικού καταδρομικού Moskva, που βυθίστηκε χθες το βράδυ. Ωστόσο, είπε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να δώσει πληροφορίες για ένα εργοστάσιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι έπληξε με πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ