Πάτρα: Η συγκλονιστική περιγραφή των δύο νοσηλευτριών – Όλα όσα έγιναν την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα

Αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις που έδωσαν δύο νοσηλεύτριες του «Αγλαϊα Κυριακού» για τις δραματικές στιγμές λίγο πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου

«Είμαι νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, γύρω στις 14:30, μας κάλεσαν από την Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου για μία ανακοπή. Άμεσα ετοιμαστήκαμε, πήραμε τα βαλιτσάκια που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις με υλικά και φάρμακα και κατεβήκαμε στην κλινική» κατέθεσε η πρώτη νοσηλεύτρια, σύμφωνα με την εκπομπή Live News του MEGA.

Η Α’ νοσηλεύτρια μαζί με δύο γιατρούς κατεβαίνουν γρήγορα στον κάτω όροφο εκεί όπου θα βρουν την 9χρονη, ήδη χωρίς σφυγμό και με διαστολή της κόρης του ματιού.  «Όταν μπήκαμε στο θάλαμο το παιδί ήταν απνοϊκό, άσφυγμο και σε μυδρίαση. Οι γιατροί του ορόφου είχαν ήδη αρχίσει ΚΑΡΠΑ και αερισμό με AMBU. Όταν, όμως, φτάσαμε αναλάβαμε εμείς, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο εντατικολόγος -επικεφαλής της ομάδας- με την δεύτερη γιατρό άρχισαν αερισμό με AMBU και συμπιέσεις κι εγώ με τις οδηγίες του εντατικολόγου χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί» περιγράφει.

Η νοσηλεύτρια, όπως υποστήριξε στην κατάθεση της, χορήγησε στην 9χρονη ροκουρόνιο ως αναισθητικό για την διασωλήνωση της. «Χορήγησα ροκουρόνιο ως μυοχάλαση, πριν από τη διασωλήνωση. Τη διασωλήνωση την έκανε η δεύτερη γιατρός. Δεν χορήγησα κανένα άλλο φάρμακο, εκτός από ροκουρόνιο και αδρεναλίνη» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Παίδων

Έχουν περάσει ήδη 30 λεπτά με τους γιατρούς και νοσηλευτές να συνεχίζουν να προσπαθούν για να επαναφέρουν τον σφυγμό του κοριτσιού.

«Έπιανα βάρδια στις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Έφτασα στη μονάδα γύρω στις 3 παρά τέταρτο και με το που έφτασα με ενημέρωσαν ότι είχε ανακοπή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική. Άμεσα κατέβηκα για να αλλάξω τη συνάδελφο. Όταν μπήκα μέσα στον θάλαμο το κορίτσι ήταν ήδη διασωληνωμένο και είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ» κατέθεσε η δεύτερη νοσηλεύτρια που αντικατέστησε την πρώτη.

«Κατόπιν εντολής του εντατικολόγου, χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί. Αυτό το έκανα κάθε 5 λεπτά, πάντα κατόπιν εντολών. Την αδρεναλίνη τη χορήγησα ενδοφλεβίως, μέσω φλεβοκαθετήρα που είχε στο δεξί της χέρι. Εκτός από αδρεναλίνη αέρισα το παιδί με AMBU κι έβγαλα το καρδιογράφημα» αναφέρει.

«Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μας είπε ο εντατικολόγος ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο γιατρός είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί όμως εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ