Μανώλης Βουργάκης: Πέθανε ο καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Κρήτη η είδηση του θανάτου του Μανώλη Βουργάκη, καρδιακού φίλου του Νίκου Ξυλούρη.

Ο Μανώλης Βουργάκης, ένας από τους πρώτους οδοντοτεχνίτες που εργάζονταν στην Αθήνα, πέθανε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, στην Κάτω Σύμη Ηρακλείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, διατηρούσε σχέσεις καρδιάς με ανθρώπους της τέχνης και δη της Κρητικής μουσικής, όπως είναι ο Νίκος Ξυλούρης, ο Βασιλής Σκουλάς, ο Γιάννης Χαρούλης, όπως και ο Σταύρος Ξαρχάκος, αλλά και ο Γιάννης Ρίτσος.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο Νίκος Ξυλούρης ζητούσε πάντοτε τη γνώμη του Μανώλη Βουργάκη για τις μαντινάδες και τον συμβουλεύονταν.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι ο Μανώλης Βουργάκης είχε σταματήσει να συναναστρέφεται με την κρητική μουσική και τους καλλιτέχνες μετά τη φυγή του Νίκου Ξυλούρη. Έπειτα από δύο χρόνια, επισκέφθηκε ένα μαγαζί στο οποίο τραγουδούσε ο Βασίλης Σκουλάς. Τότε, βλέποντάς τον ο Κρητικός καλλιτέχνης, φέρεται να του είπε: “Δεν θέλω να με εκτιμήσεις ως μουσικό σαν τον Νίκο Ξυλούρη, αλλά σαν άνθρωπο. Μία συζήτηση που σηματοδότησε μια φιλία ζωής.

Ο Μανώλης Βουργάκης είχε βοηθήσει και τον Γιάννη Χαρούλη στα πρώτα του βήματα στην Αθήνα, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να επισκέπτεται αύριο το νησί της Κρήτης για την κηδεία του καρδιακού του φίλου.

Η ΚΡΗΤΗ TV σε ένα μοναδικό αφιέρωμα τριών επεισοδίων, είχε αποκαλύψει τη διαδρομή του Νίκου Ξυλούρη, με επίκεντρο τη λύρα και την κρητική μουσική, με τον Μανώλη Βουργάκη να μιλά για την “Ανυφαντού” και να αποκαλύπτει ιστορίες από τη μεταξύ τους συναναστροφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ