Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει η Ρωσία ότι ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα

Στην κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που μεταδόθηκαν ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προχώρησε σήμερα και επισήμως το Κρεμλίνο.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα και πρόσθεσε ότι η Μόσχα διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ προκειμένου να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία επικαλέστηκε την Κυριακή ανώνυμες πηγές, η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα να της προσφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο και οικονομική βοήθεια προκειμένου να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις. Αυτοί οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν την ακριβή φύση της βοήθειας που ζητήθηκε, ούτε αν η Κίνα απάντησε.

Νωρίτερα σήμερα, το σχετικό δημοσίευμα διέψευσε και το Πεκίνο. “Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας”, αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ο Ζάο Λιζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ