Πόλεμος στην Ουκρανία: Άλλαξε το δρομολόγιο του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη, λόγω βομβαρδισμών

Αγωνία επικρατεί για τον Έλληνα πρόξενο από τη Μαριούπολη, ο οποίος μετά τον απεγκλωβισμό του συνεχίζει το ταξίδι του προς τα δυτικά της Ουκρανίας. Σήμερα, συνεχίζεται για 21η ημέρα η ρωσική εισβολή στη χώρα.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο τελευταίος Έλληνας διπλωμάτης, που είχε παραμείνει στην βομβαρδισμένη πόλη και της απομάκρυνσής του είχαν προηγηθεί πολυήμερες συνεννοήσεις μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αρχών. Με τον διπλωμάτη βρίσκεται και το προσωπικό της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους. Η επιχείρηση γίνεται σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή τον βομβαρδισμό της Ζαπορίζια, υπήρξε αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού για την απομάκρυνση του προξένου. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Βουλής, ο πρόξενος βρισκόταν σε κατεύθυνση προς την Ζαπορίζια, ωστόσο, άλλαξε αυτός ο σχεδιασμός.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα πως το αργότερο έως το βράδυ της Πέμπτης, ο Έλληνας πρόξενος θα βρίσκεται εντός ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο πρόξενος είναι καλά στην υγεία του, αλλά ταλαιπωρημένος. Όπως δήλωσε, έπαιρνε δύναμη όταν σκεφτόταν την οικογένεια και το παιδί του.

“Σώστε τη ζωή του άνδρα μου”: Η σπαρακτική έκκληση της συζύγου του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη

Η σύζυγος του Έλληνα προξένου, απηύθυνε χθες μία δραματική έκκληση. “Σας παρακαλώ, σώστε τις ζωές τους! Όσο περισσότερο μένουν εκεί, τόσο χάνουν την ελπίδα ότι θα σωθούν, η υγεία τους χειροτερεύει και φοβούνται για τη ζωή τους κάθε στιγμή!” ανέφερε η σύζυγός του, Ασελίνα μιλώντας στην εκπομπή του Mega LIVE NEWS.

Όπως πρόσθεσε: “Βρίσκεται σε καταφύγιο εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, χωρίς τρόφιμα, χωρίς επικοινωνία”.

Επίσης, είπε: “Ως μητέρα, γυναίκα και νομοταγής πολίτης καταδικάζω αυτόν τον πόλεμο στον οποίο πεθαίνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Αισθάνομαι πολύ άσχημα χωρίς τον αγαπημένο μου άνθρωπο. Έχουμε έναν γιο 7 μηνών, τον περιμέναμε 5 χρόνια”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ