Παρίσι: Θύελλα αντιδράσεων – Έδιωξε δύο Ουκρανές από εστιατόριο φωνάζοντας «Ζήτω ο Πούτιν»

Σάλος στο Παρίσι με τους ισχυρισμούς δύο Ουκρανών προσφύγων ότι εκδιώχθηκαν από ένα εστιατόριο από τον διευθυντή του, με τον ίδιο να αρνείται το περιστατικό και να δίνει άλλη εκδοχή.

της Μαρίας Δεναξά

Οι Ουκρανές, μια μητέρα και η κόρη της, 50 και 18 ετών, υποστηρίζουν πως ο διευθυντής του εστιατορίου τις έδιωξε λόγω της εθνικότητας τους. Η 18χρονη κατέγραψε τον εστιάτορα με το κινητό της να φωνάζει «ζήτω ο Πούτιν» την ώρα που τις έδιωχνε.

Η Λαρίσα και η Μελίσα, κατήγγειλαν τη συμπεριφορά που αντιμετώπισαν στο Le Cozy Montparnasse λόγω της εθνικότητάς τους. «Κατέγραψα μόνο ένα απόσπασμα γιατί η μητέρα μου και εγώ ήμασταν σε σοκ»  είπε η 18χρονη στο BFMTV.com.

Αυτό το βίντεο 15 δευτερολέπτων στο οποίο ένας άνδρας, επαναλαμβάνει δύο φορές το “Viva Poutine”, δημοσίευσε ο Kogutyak Volodymyr, που είναι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών της Γαλλίας,  στο Twitter.

«Συνέβη προχθές (αυτή τη Δευτέρα). Έβρεχε και είχαμε πολύ κρύο, οπότε αποφασίσαμε να πάμε σε αυτό το καφέ “Le Cozy Montparnasse” για να πιούμε τσάι εκεί», εξηγεί η Μελίσα που μιλάει στα ρωσικά. «Όταν ανοίξαμε το μενού, αναζητήσαμε την τιμή των ζεστών ροφημάτων και καλέσαμε τη σερβιτόρα για πληροφορίες».

«Οι Ουκρανοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι»

«Εξηγήσαμε στη σερβιτόρα ότι επειδή είμαστε Ουκρανοί πρόσφυγες, έχουμε μειωμένο προϋπολογισμό και ότι είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε πόσο μας κοστίζει» συνεχίζει.

Μια ιστορία που φαίνεται ότι δεν συγκίνησε πραγματικά τη σερβιτόρα. «Σε απάντηση, μας είπε με άσεμνη γλώσσα ότι οι Ουκρανοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην εγκατάσταση τους», λέει η Μελίσα, η οποία αποφασίζει να τηλεφωνήσει στον διευθυντή.

«Νόμιζα ότι δεν γνώριζε πώς αλληλεπιδρούν τα μέλη του προσωπικού με τους πελάτες στο καφέ», εξηγεί. Στη συνέχεια, του εξηγεί την κατάσταση, «και εκείνος απάντησε φωνάζοντας ότι υποστήριξε τον Πούτιν και ότι ήταν σωστό να σκοτωθεί ο ουκρανικός λαός», διαβεβαιώνει η νεαρή κοπέλα. Ο Kogutyak Volodymyr, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών Γαλλίας διευκρινίζει από την πλευρά του ότι δεν υπήρξε σωματική επίθεση.

Ερωτηθείς από το BFM Paris Île-de-France, ο διευθυντής του Cozy Montparnasse παραδέχεται ότι είπε “ζήτω ο Πούτιν” μετά από απειλές από δύο πελάτες. Ζήτησε συγγνώμη, καθώς υποστηρίζει ότι δεν το πίστευε και ενήργησε από εκνευρισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο γυναίκες ήθελαν απλώς να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο. «Αλλά στο μαγαζί, πρέπει να κάνετε μια παραγγελία πριν αποκτήσετε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις υγιεινής», αναφέρει ο διευθυντής, διευκρινίζοντας ότι οι δύο πελάτισσες είχαν αποδεχτεί τον κανόνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σερβιτόρα πήγε να τους δει πολλές φορές αφού πήγαν στην τουαλέτα για να πάρει την παραγγελία τους, αλλά δεν ήθελαν να φάνε και ήθελαν να αλλάξουν θέση γιατί ένιωθαν πολύ κρύο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ