Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

Προκλήσεων συνέχεια από την Αλβανία, με το ανώτατο δικαστήριο να διατάσσει την παράταση της προφυλάκισης του Έλληνα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αιφνιδίως σήμερα το πρωί οι συνήγοροι του Φρέντι Μπελέρη ενημερώθηκαν για την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης της απόφασης προφυλάκισής του από το ανώτατο αλβανικό δικαστήριο.

Μετά την αρνητική απόφαση του εισαγγελέα αλλά και του εφετείου, ήρθε πριν λίγο και το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας να επικυρώσει την απόφαση για παράταση της προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη ως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr είχε προηγηθεί η προσκόμιση των συνηγόρων Μπελέρη προς την αλβανική δικαιοσύνη του επίσημου εγγράφου των αλβανικών αρχών σύμφωνα με το οποίο είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας. Ως εκ τούτου, κατά την υπεράσπιση Μπελέρη, δεν συνέτρεχαν λόγοι παράτασης της προφυλάκισής του, ότι δηλαδή ενδεχομένως να επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα.

Τώρα, όπως λέει το περιβάλλον του κατηγορούμενου δημάρχου Χειμάρρας, μένει να φανεί αν η αλβανική δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα ή πρόκειται για πολιτική δίωξη ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση, αφού η υπεράσπιση Μπελέρη θα καταθέσει αίτημα άδειας προκειμένου να μπορέσει να παραστεί στην ορκωμοσία σε περίπου 10 μέρες. Διαφορετικά κινδυνεύει να εκπέσει του αξιώματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ