Παραιτήθηκε, αλλά παραμένει

Παραιτήθηκε, αλλά παραμένει

Ο λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, όμως θα παραμείνει στη θέση του έπειτα από αίτημα του προέδρου της χώρας Μισέλ Σουλεϊμάν. 

«Διαβεβαίωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν είμαι δεσμευμένος στη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης. Μου ζήτησε να παραμείνω διότι δεν πρόκειται για ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά για το εθνικό συμφέρον», δήλωσε ο Μικάτι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Η αντιπολίτευση του Λιβάνου είχε ζητήσει από την Παρασκευή την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται υπουργοί από το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, μετά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Βηρυτού και προκάλεσε τον θάνατο του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας Ουίσαμ αλ Χάσαν.

Ο πρόεδρος Σουλεϊμάν ζήτησε από τον Μικάτι να παραμείνει στη θέση του για να αποφευχθεί ένα «πολιτικό κενό», πρόσθεσε ο λιβανέζος πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος του είπε πως σκοπεύει να συμβουλευθεί για το θέμα τα βασικά πολιτικά κόμματα του Λιβάνου προτού λάβει μια απόφαση.

«Γι’ αυτό ανέστειλα τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης μέχρις ότου ο πρόεδρος με ενημερώσει για την απόφασή του», υπογράμμισε ο Μικάτι.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ