Πάπας Φραγκίσκος: Ιερείς και καλόγριες βλέπουν πορνό στο Ίντερνετ – Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί

O Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε τους νέους ιεροσπουδαστές για τους κινδύνους της ψηφιακής πορνογραφίας και παραδέχθηκε πως ιερείς και καλόγριες βλέπουν πορνό στο Ίντερνετ .

Πρόκειται για «ένα βίτσιο που αγγίζει τόσους πολλούς ανθρώπους, ακόμη και ιερείς, ιεροσπουδαστές μοναχές και αφιερωμένες ψυχές» δήλωσε ο Ποντίφικας. «Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί, και δεν μιλάω μόνο για εγκληματική πορνογραφία, όπως η κακοποίηση παιδιών: αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Μιλάω για κάπως “φυσιολογική” πορνογραφία. Αγαπητά αδέλφια, να είστε προσεκτικοί» τόνισε και πρόσθεσε πως η πορνογραφία «αποδυναμώνει την ψυχή και την ιερατική καρδιά».

«Δεν θα σας ρωτήσω να σηκώσετε το χέρι σας αν είχατε τουλάχιστον μία τέτοια εμπειρία. Αλλά ο καθένας από εσάς ας σκεφτεί αν είχε την εμπειρία ή αν είχατε τον πειρασμό της ψηφιακής πορνογραφίας» συνέχισε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

«Η καθαρή καρδιά, αυτή που δέχεται τον Ιησού κάθε μέρα, δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις πορνογραφικές πληροφορίες, που είναι σήμερα σε ημερήσια βάση. Και αν μπορείτε να τα διαγράψετε όλα αυτά από το κινητό σας τηλέφωνο, διαγράψτε τα» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Ποντίφικας σημείωσε επίσης πως δεν χρησιμοποιεί το τηλέφωνο, ωστόσο τόνισε πως οι τεχνολογίες «πρέπει να χρησιμοποιούνται, επειδή αποτελούν πρόοδο της επιστήμης και μας επιτρέπουν να προοδεύουμε στη ζωή». Όμως υπογράμμισε πως έχει σημασία να προσέξει κανείς «το είδος του περιεχομένου που θα εμφανιστεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ