Οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε «24 πλήγματα» των ινδικών ενόπλων δυνάμεων σε «έξι τοποθεσίες» στο Πακιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, ο στρατηγός Άχμεντ Τσόντρι, ενώ νωρίτερα επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.
Ο στρατηγός Τσόντρι πρόσθεσε πως τραυματίστηκαν άλλοι 35 άνθρωποι και ότι δυο ακόμη είναι αγνοούμενοι.
Ο ανώτατος αξιωματικός διευκρίνισε πως «κοριτσάκι τριών ετών» είναι ανάμεσα στους νεκρούς σε τζαμί στην Μπαχαβαλπούρ, στο πακιστανικό Παντζάμπ.
Τρεις Ινδοί άμαχοι νεκροί
Παράλληλα, τρεις Ινδοί άμαχοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της 6ης προς 7η Μαΐου από πυρά πυροβολικού που εξαπέλυσε ο πακιστανικός στρατός κατά μήκος της γραμμής ελέγχου (LoC) και της διεθνούς μεθορίου με την Ινδία, στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινδικού στρατού την Τετάρτη.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας 6-7 Μαΐου, ο πακιστανικός στρατός εξαπέλυσε αυθαίρετα πυρά, περιλαμβανομένου και βομβαρδισμού με πυροβολικό, από φυλάκια απέναντι από το Τζαμού και Κασμίρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από «τυφλά και αδιάκριτα πυρά», σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ ο ινδικός στρατός διαβεβαίωσε ότι «απαντά με ανάλογο τρόπο».