Ουκρανία – Ζελένσκι: Δεν φεύγω από το Κίεβο – Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μεταφορικό μέσο

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την προσφορά της Ουάσιγκτον να τον βοηθήσει να διαφύγει από τη χώρα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που ήταν παρών στις σχετικές συνομιλίες.

Ο Ζελένσκι επαινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη στάση του, καθώς έχει διαψεύσει τα σενάρια που τον ήθελαν εδώ και ημέρες να εγκαταλείπει τη χώρα.

Σε ένα συγκινητικό νυχτερινό μήνυμα προς τους πολίτες είπε, μεταξύ άλλων: «Όταν μας επιτίθεστε, θα βλέπετε τα πρόσωπά μας, όχι τις πλάτες μας». Είχε επίσης δημοσιεύσει βίντεο που τον έδειχνε να είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας με συνεργάτες του.

«Είμαστε όλοι εδώ. Και θα μείνουμε εδώ» διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ έτοιμες να φυγαδεύσουν τον Ζελένσκι από το Κίεβο

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Ζελένσκι και άλλοι υψηλόβαθμοι ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι δεν είχαν εγκαταλείψει το Κίεβο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ