Ουκρανία: Συγκλονίζει η ιστορία του Αμερικανού που σκοτώθηκε ενώ περίμενε για ψωμί

Ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από ρωσικές δυνάμεις ενώ περίμεναν για να πάρουν ψωμί ήταν και ένας Αμερικάνος πολίτης, με την προσωπική του ιστορία να συγκλονίζει.

Πρόκειται για τον Τζίμι Χιλ, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο νοσοκομείο του Τσερνίγγκιβ, στα βόρεια της Ουκρανίας, όταν οι Ρώσοι άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη. Συνόδευε την Ουκρανή σύντροφό του στην κλινική για τη θεραπεία της, καθώς έπασχε από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.

«O Τζίμι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Πέρασε, όμως, μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στην Ουκρανία. Η οικογένεια του έμαθε ότι σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά την στιγμή που αναζητούσε φαγητό» ανέφερε το FOX9.

Αρνήθηκε να την εγκαταλείψει όταν ξεκίνησε η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία πριν από τρεις εβδομάδες.

«Δε θα εγκατέλειπε ποτέ την Ίρα στην κατάστασή της. Ο αδερφός μου ήταν σωτήρας για τους ανθρώπους που ψάχνουν βοήθεια» ανέφερε η αδελφή του άτυχου Αμερικανού.

«Αντέχουμε ακόμα. Κάνει πολύ κρύο. Οι μερίδες είναι περιορισμένες. Βομβαρδισμοί και εκρήξεις σχεδόν όλη τη νύχτα. Είναι δύσκολο να κοιμηθείς.Ο κόσμος παθαίνει κατάθλιψη.Ανηλεείς βομβαρδισμοί! Ακόμα ζωντανός. Φαγητό περιορισμένο. Το δωμάτιο πολύ κρύο. Η Ίρα είναι στην εντατική» είχε γράψει ο Τζίμι Χιλ στο Facebook.

Ο 67χρονος Αμερικανός λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου άφησε πίσω του και δύο παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ