Ουκρανία: Στο αίμα έβαψε την Ζαπορίζια το ρωσικό πυροβολικό – ΒΙΝΤΕΟ

Η ρωσική πυραυλική επίθεση που νωρίς σήμερα το πρωί έπληξε συγκρότημα διαμερισμάτων και άλλων κατοικημένων κτιρίων στην πόλη Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 87, συμπεριλαμβανομένων 10 παιδιών όπως δήλωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι, ενώ προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 17 νεκρούς.

Η πόλη δέχτηκε καταιγισμό από πυραύλους λίγο πριν από την αυγή. Είναι η δεύτερη επίθεση αυτού του είδους κατά της πόλης, μέσα σε τρεις ημέρες και έγινε μία ημέρα μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα της Κριμαίας, μία σημαντική οδό εφοδιασμού των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται για να διατηρήσουν τις θέσεις τους γύρω από την πόλη Χερσώνα, στα νότια της Ουκρανίας. Το γεγονός ότι η πυραυλική επίθεση στη Ζαπορίζια ακολούθησε την έκρηξη στην Γέφυρα του Κερτς, την κάνει να φαίνεται σαν απάντηση της Μόσχας, στα χθεσινά γεγονότα.

Ρωσικά αεροσκάφη εκτόξευσαν τουλάχιστον 12 πυραύλους εναντίον στόχων στη Ζαπορίζια, σε αυτή την τελευταία επίθεση, καταστρέφοντας μερικώς, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με εννέα ορόφους, ισοπεδώνοντας πέντε άλλα κτίρια κατοικιών και προκαλώντας καταστροφές σε πολλά περισσότερα, δήλωσε ο Αλεξάντερ Στάρουκ, κυβερνήτης της περιοχής στη Ζαπορίζια.
Νωρίτερα, ο τοπικός αξιωματούχος Ανατόλι Κούρτεφ ανέφερε μέσω Telegram ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πύραυλοι έπληξαν πολυώροφη πολυκατοικία και άλλα κτίρια.  Πολυώροφο ακίνητο σε κεντρική οδική αρτηρία της βιομηχανικής πόλης κατεδαφίστηκε σχεδόν εντελώς. Από τους πέντε ορόφους, μόνο το ισόγειο απέμενε όρθιο. Οι υπόλοιποι όροφοι μετατράπηκαν σε σωρό συντριμμιών. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες αυτές.

 

Η Ζαπορίζια «υφίσταται καθημερινά επιθέσεις με πυραύλους», κατήγγειλε χθες βράδυ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για «έγκλημα από πρόθεση» του ρωσικού στρατού, σε διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ