Ουκρανία: Προειδοποιητικά πυρά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου – Οι πολίτες ψάχνουν μέσο διαφυγής

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι πολίτες του Κιέβου καθώς η πόλη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι πολίτες πανικόβλητοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν με όποιο μέσο έχουν την πρωτεύουσα. Μάλιστα, Ουκρανοί φύλακες αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά για να αποτρέψουν ποδοπάτημα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου σήμερα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε τρένα εκκένωσης.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν τόσο πολύς που δεν μπορούσαν όλοι να μπουν στα τρένα, για να πάνε από την πρωτεύουσα προς την πόλη Λβιβ, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όταν ένα τρένο πλησίασε στην πλατφόρμα, το πλήθος έσπευσε προς τις πόρτες, με την ελπίδα να επιβιβαστεί, ορισμένοι εξ αυτών κρατώντας στο χέρι τα παιδιά τους και τα κατοικίδιά τους. Οι φύλακες πυροβόλησαν αρκετές φορές με άσφαιρα για να διαλύσουν το πλήθος, αφότου κάποιοι άρχισαν να ουρλιάζουν.

Όταν Ουκρανοί στρατιώτες εμφανίστηκαν στον σταθμό, ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί και να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους Ήρωες!».

Πολλοί άλλοι επέλεξαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους έξω από την πρωτεύουσα για δεύτερη ημέρα. Σύμφωνα με το γαλλικό Πρακτορείο, περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα τις τελευταίες 48 ώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ