Δικηγορική εταιρεία ζητεί την κατάργηση του δακτυλίου – Προσέφυγε στο ΣτΕ

Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει η εφαρμογή του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της  Αθήνας και οι εξαιρέσεις που προβλέπονται .

Της Άννας Κανδύλη

Στο Δ´ τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα η αίτηση ακύρωσης δικηγορικής εταιρείας, η οποία ζητάει την κατάργηση του δακτυλίου και επιπλέον ζητάει να εξαιρούνται τα αυτοκίνητα των δικηγόρων που έχουν τα γραφεία τους μέσα στην περιοχή του δακτυλίου, όπως εξαιρούνται οι γιατροί, φυσικοθεραπευτές, τα  οχήματα EURO 5 και  EURO 6  , κ.λπ.

Η προσφυγή

Σύμφωνα με την προσφεύγουσα εταιρεία βάση της υπ΄ αριθμ. οικ-289738/Φ.911/2021 απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών μειώθηκε το προηγούμενο ισχύον όριο των 140 g/km και 120 g/km, χωρίς να υπάρχει σχετική επιστημονική εισήγηση και χωρίς να έχουν οι συναρμόδιοι  υπουργοί εξουσιοδότηση από το νόμο.
Επισημαίνεται επίσης ότι ενώ δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί αυτοκίνητο που εκπέμπει ρύπους 135 g/km, επιτρέπεται με το σύστημα μονών-ζυγών να κυκλοφορούν πεπαλαιωμένα και ρυπογόνα οχήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ