Ουκρανία: Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσε πως αποκρούστηκαν επιθέσεις ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονέτσκ

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη πως απέκρουσαν επιθέσεις ρωσικών στρατευμάτων σε δύο στρατηγικής σημασίας τομείς του ανατολικού μετώπου.

Ρωσικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να ανακαταλάβουν το χωριό Αντριίβκα που απελευθερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν τα κατάφεραν, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το χωριό Αντριίβκα βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, η οποία κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα τον περασμένο Μάιο έπειτα από πολύμηνη πολιορκία. Στη γύρω περιοχή μαίνονται σφοδρές μάχες, καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση για να εκδιώξει τους εισβολείς.

Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε επίσης πως αποκρούστηκε επίθεση του ρωσικού στρατού κοντά στη Μάρινκα, που βρίσκεται επίσης στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν στα περίχωρα της κοινότητας Ρομπότινε, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες από τα μέτωπα των μαχών στην Ουκρανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ