Ουκρανία: Η εισβολή του Πούτιν δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο – Κόστος 15 δισ. δολάρια την ημέρα

Η επιλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, κατά γενική ομολογία, δεν πηγαίνει σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν ότι θα είναι ο “πιο γρήγορος πόλεμος”. Η σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών ανέτρεψε τους υπολογισμούς σε έναν πόλεμο που στοιχίζει σύμφωνα με την Daily Mail, 15 δισ. δολάρια την ημέρα στον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών MI6, Ρίτσαρντ Μουρ αλλά και όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, ο πόλεμος του Πούτιν με την Ουκρανία δεν πάει καλά, λόγω της «υπερβολικής αυτοπεποίθησης» του Κρεμλίνου, του κακού τακτικού σχεδιασμού και του «σοκ» από τη σκληρή αντίσταση που προβάλλουν γενναίοι Ουκρανοί που αγωνίζονται για την επιβίωση του έθνους τους.

Παράλληλα, o ίδιος εκτιμά ότι ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν θα έχει αποτέλεσμα και αυτό επειδή η πολιτική που θέλει να εφαρμόζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα επιτύχει ποτέ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα o Πούτιν είχε συγκαλέσει συνάντηση με τους Ρώσους ολιγάρχες σε ένα καταφύγιο στα Ουράλια Όρη, στην οποία τους είπε ότι πίστευε ότι ο πόλεμος θα ήταν «εύκολος» και ότι «όλα θα είχαν ολοκληρωθεί μέσα σε μία έως 4 ημέρες».
Στο άρθρο με τίτλο «Ένα απερίσκεπτο στοίχημα», ο καθηγητής Φρίντμαν είπε ότι ο Πούτιν «είχε εμμονή με την Ουκρανία και ήταν επιρρεπής σε εξωφρενικές θεωρίες που εμφανίζονται ως προφάσεις για πόλεμο, αλλά μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του».

Έγραψε επίσης ότι η νίκη για τη Μόσχα δεν έρχεται με τη μορφή μιας επιτυχημένης εισβολής που ανατρέπει την κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά με τη νίκη επί του λαού της Ουκρανίας.

«Ακόμα κι αν η κυβέρνηση χάσει τον έλεγχο της πρωτεύουσας και αναγκαστεί να φύγει και τα συστήματα διοίκησης για τις ουκρανικές δυνάμεις αρχίσουν να καταρρέουν, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο», έγραψε.
Ωστόσο, ανώτεροι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει περισσότερη αντίσταση από ό,τι περίμενε η Μόσχα στην εισβολή της στην Ουκρανία και φαίνεται να έχει χάσει μέρος της ορμής της.

Το άρθρο του καθηγητή Φρίντμαν υποστήριξε αυτή τη θεωρία. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Παρά την ανωτερότητα των ρωσικών δυνάμεων, σημείωσαν μικρότερη πρόοδο από ό,τι θα περίμενε κανείς την πρώτη ημέρα του πολέμου, όταν είχαν τα πλεονεκτήματα του τακτικού αιφνιδιασμού και δυνητικά συντριπτικού αριθμού. Οι Ουκρανοί επέδειξαν ψυχρή αντίσταση και επέβαλαν απώλειες στους εισβολείς».

Σημειώνεται ότι το σχέδιο του Πούτιν βασίζεται στον πανικό της χώρας, στην εκτόξευση πυραύλων σε κτίρια κατοικιών «κατά λάθος» για να «εκφοβίσει» τους Ουκρανούς, να προκαλέσει μαζικές λιποταξίες, εθνική παράδοση και φυγή του Ζελένσκι από τη χώρα.

Πηγή: Daily mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ