Ουκρανία: Έμπιστος του Πούτιν παραδέχεται ότι η εισβολή δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Κρεμλίνου

Ένας από τους ισχυρότερους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Μόσχας και από τους πιο πιστούς ανθρώπους του Βλαντίμιρ Πούτιν, παραδέχεται ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται όσο γρήγορα ήθελε το Κρεμλίνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, που υπάρχει επισήμως δημόσια παραδοχή από πλευράς της Μόσχας ότι η “στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα επιχειρησιακά πλάνα του Κρεμλίνου.

“Ναι, δεν πηγαίνουν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε”

Ο αρχηγός της Εθνοφρουράς, Βίκτορ Ζολότοφ απέδωσε την αργή εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων στη δράση “ακροδεξιών ουκρανικών δυνάμεων” που “κρύβονται” πίσω από πολίτες, επαναλαμβάνοντας την συνήθη κατηγορία που υιοθετούν οι επίσημες αρχές στη Ρωσία.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας του πατριάρχη Κύριλλου, ο Ζολότοφ τόνισε πως “θα ήθελα να πω ότι ναι, δεν πηγαίνουν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε”.

“…Αλλά κατευθυνόμαστε προς τον στόχο μας βήμα-βήμα και η νίκη θα είναι δική μας και το εικόνισμα αυτό (προφανώς αναφέρεται σε εικόνισμα της εκκλησίας) θα προστατεύσει τον ρωσικό στρατό και θα επιταχύνει την νίκη μας”, συμπλήρωσε ο κάποτε υπεύθυνος της προσωπικής ασφαλείας του Ρώσου προέδρου, μεταδίδει το Reuters.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση που έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι “όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο”.

Οι δηλώσεις του Ζολότοφ αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνοφρουράς. Σημειώνεται ότι η Εθνοφρουρά, στρατιωτικό σώμα εσωτερικής καταστολής, περιλαμβάνει τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και άλλες δυνάμεις καταστολής. Αναφέρεται απευθείας στον Πούτιν και έχει αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία.

Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μία ιμπεριαλιστική επεκτατική επίθεση, είναι κακοσχεδιασμένη και κακοεκτελεσμένη, διότι η Μόσχα υποτίμησε την ουκρανική αντίσταση και την αποφασιστικότητα της Δύσης να τιμωρήσει την Ρωσία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ