Ουκρανία: Διαψεύδει τη Ρωσία περί «βρώμικης βόμβας»

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί για «βρώμικη βόμβα» είναι «παράλογοι» και «επικίνδυνοι», προειδοποιεί μέσω του Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι το Κίεβο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» ως προβοκάτσια.

«Τα ρωσικά ψέματα για το ότι η Ουκρανία υποτίθεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μία “βρώμικη βόμβα” είναι τόσο παράλογοι όσο και επικίνδυνοι. Κατά πρώτον, η Ουκρανία είναι πιστό μέλος της Συνθήκης Μη Διάδοσης των πυρηνικών όπλων: ούτε έχουμε “βρώμικες βόμβες” ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε. Κατά δεύτερον, συχνά οι Ρώσοι κατηγορούν τους άλλους για κάτι που οι ίδιοι σχεδιάζουν», έγραψε στην ανάρτησή του ο Ντίμιτρο Κουλέμπα.

У розмові з
@UrmasReinsalu
ми привітали підтримку Радою ЄС необхідності притягнення РФ до відповідальності за злочин агресії проти України. Обговорили наступні кроки на шляху до Спецтрибуналу. Скоординували спільну роботу з переконання партнерів надати Україні більше систем ППО.

Την κατηγορία ότι το Κίεβο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει βρώμικη βόμβα στον πόλεμο είχε επανειλημμένως διατυπώσει σήμερα ο Ρώσος υπουργός άμυνας σε σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε από το πρωί με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ